Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

POLNOLETNA DROBTINICA

Občina Zreče  ima med društvi  3 –krajevne organizacije Rdečega križa, ki tudi med seboj dobro sodelujejo.Stranice-s prostovoljkami in predsednico  Jolando Potočnik,Gorenje nad Zrečami s predsednico Ano Gričnik in v Zrečah,kjer je predsednica Tatjana Kotnik.

Letošnja Drobtinica je polnoletna.Zaključili  smo 18. zbiranje prispevkov za tople obroke šolarjev,kjer sodelujejo tako vrtci,osnovni šoli, kot krajani.Gorenje nad Zrečami prinesejo prostovoljke  izdelke,ki se prodajajo pred Mercatorjem. Prisotne na stojnicah so odgovorne za prodajo,zbiranje prispevkov in pripravo,učenci pa pri tem pomagajo.Vse, kar se proda, vse kar zberemo od prispevkov-se takoj v naslednjih dveh dneh zbrano pošlje do evra natančno na posamezne šole.Že nekaj let pa pri trgovini SPAR   deluje tudi stojnica srednješolcev iz Zreč,ki pa stvari na stojnici ,ki jih nudijo delajo tudi sami s svojimi mentorji.

Tokrat se ponovno še posebej zahvaljujem v imenu šole,učencev in nas prostovoljcev vsem krajanom Skomarja  in Resnika,ki ste uradno s podpisom darovali,ko vas je obiskal prostovoljec MIRAN KRAJNC.Hvala , da ste darovali.Dva sta se javila, da bi darovala za plačilo toplega obroka,če jim povemo točno ime in naslov dotičnih,ker bi jim osebno plačali.Seveda se to ne dela tako.Verjemite mi, da tudi mi ,ki zbiramo sredstva ne sprašujemo po imenih, ker za te šolarje poskrbi šola. Vem pa, da prav tisti ,ki želi podatke-nikoli ne želi darovati  in imam občutek, da je to izgovor. Vse kar darujete, otroci dobe sigurno,prav tako vam sporočamo, da smo letos iz  prispevkov,ki ste jih darovali omogočili trem otrokom letovanje, dve starejši krajanki pa odpotujeta  9.novembra.Hvala vam za podporo,hvala za vaše prispevke.Približuje se december,ko bodo prostovoljke potrkale na vrata z darilom za najstarejše, prišle pa bodo tudi s koledarjem.Sprejmite jih prijazno in ni obvezno , da darujete.To j e prostovoljno. S prispevkom omogočite veliko.Ko bosta letos starejši krajanki odpotovali 9.novembra na morje za teden dni- se bosta verjetno spet zahvalili vsem krajanom,da ste ji letovanje omogočili,kar jim seveda povemo.Ni potebno veliko,da take ljudi osrečimo-osrečite.Hvala vsem za vsak eur,ki ga namenite v ta sklad,sklad KORK-Zreče.

HVALA prostovoljcem:Martina Kapun,Majda Fevžer,Martina Ravničan,Tamara Hartman,Nada Ulčnik,Dragica Podgrajšek,Darja Hohler,Justka Mihajlov,Marinka Kovše,Ika Jurak,Tanja Milosavljevič,Veronika Brglez,Miran Krajnc,Ana Črešnar,Marta Blimen.Svoj prosti čas,prevoz  namenite ljudem ,sokrajanom.

 

 

Oglejte si tudi