Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

SKRB INVALIDOV ZA ZDRAVJE

Zima je čas prehladov in gripe. Seveda pa je le od nas odvisno ali bomo zboleli ali ne. Tega so se zavedali tudi v Območnem društvu invalidov Dravinjske doline Slov. Konjice, zato so v sredo, 28.2.2018, organizirali predavanje na temo Kako okrepimo telo?.
Predavala je Mag. farm. Andreja Hohler.  Najpomembnejša sta seveda zdrava prehrana in gibanje. Poudarek naj bo bolj na zelenjavi kot sadju. Če je prehrana ustrezna, ni posebnih potreb po prehranskih dodatkih. Če pa smo že zboleli ali pa jeseni in spomladi, pa je dodajanje le teh zaželeno. Kura naj traja 15 dni.

Najpomembnejša sta vitamina D in C. Vitamin D ima pomembno funkcijo v  imunskem sistemu, pri raku, asmatikih in še kje. Lahko ga dodajamo vsak dan, ker nima zgornje meje vnosa. Da se v telesu tvori vitamin D, zadostuje že 10 minutna izpostavljenost sončnim žarkom in ne sončenje.

Vitamin C je antioksidant, ki se vnaša v telo s hrano. Predozirati se ne more, ker se višek izloči z urinom. Obvaruje nas pred povzročitelji vseh bolezni.    

Seveda pa so tudi ostali vitamini in tudi minerali pomembni za naše zdravje.  

Ostanite zdravi in poskočni v zasneženi zimi.


Olga Pančič                                                                                                                        

Oglejte si tudi