Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

JOŽEF LAŽETA PRAZNOVAL 90 LET

Lažeta Jožef iz  Ličence, po domače Dalmatincov Pepek, se je rodil 14.4. 1928 in je pred nekaj dnevi praznoval svoj 90. rojstni dan. Leta 1957. se je poročil z Marijo Čebular iz Hošnice pri Laporju.

Skupaj sta prevzela kmetijo in jo tudi povečala. Z ženo imata štiri otroke: Nevenko, Marjano, Zdravka in Jožeta. Imata šest vnukov: dvojčka Alena in Leona, Andreja, ki je duhovnik v Murski Soboti, Primoža, Simona in Matica. Zelo se veseli njihove družbe in se rad tudi pošali. Živita skupaj s sinom Jožetom in snaho Tanjo ter vnukoma Maticem in Simonom. Lani sta z ženo praznovala šestdesetletnico poroke. Večkrat obiščeta kake toplice, občasno tudi v spremstvu prijateljev. Še vedno rad in varno vozi avtomobil. Z njim se popeljeta k maši na Jernej ali pa v bližnje kraje po opravkih.

Z nasmehom na obrazu pove, da je njegov moto za dolgo in polno življenje »veliko dela, dobre volje, ljubezni in spoštovanja ter si znati kdaj tudi kaj privoščiti.«   

Ob njegovem osebnem prazniku ga je obiskal poverjeniški odbor Območnega društva invalidov Dravinjske doline Branko Ribič, Anton Kušter in Štefka Gobec. Zaželeli so mu še veliko zdravih in nasmejanih let ter prevoženih kilometrov.

 

Olga Pančič   

Oglejte si tudi