Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
5°C
JUTRI
22°C
10°C
Oceni objavo

ODI JE OBISKAL ÖTZIJA

Člani Območnega društva invalidov Dravinjske doline Slov. Konjice so se 15.6. 2017 odpeljali na dvodnevni ogled Južne Tirolske in Dolomitov.
Avtobus jih je peljal po Kanalski dolini v Piave di Cadore in se ustavili za ogled rojstne hiše slikarja Tiziana. Sledila je vožnja v osrčje Dolomitov do znanega zimskega športnega središča Cortine  in po zaviti cesti do prelaza Passo Pordoi.  Na višini cca 2200 m so se ustavili in na prelazu Sass Pordoi  2952 m  uživali v panoramskem razgledu po okolici. Po spustu so vožnjo nadaljevali do Bolzana mimo predela imenovanega »vrt  Evrope«, kjer  je 17.000 ha sadovnjakov. Nastanili so se v hotelu v Bolzanu, kjer so povečerjali  in prespali.                                    
Drugi dan so si ogledali  staro mestno jedro Bolzana s katedralo.  Obiskali so tudi Arheološki muzej,  kjer so si pogledali ostanke Ötzija. To je najstarejše naravno mumificirano truplo iz 34. stoletja pr.n. št., ki so ga našli v ledeniku v Ötztalskih Alpah. Ime je dobil po dolini v kateri so ga našli. V znanem zdraviliškem centru Merano  so si ogledali prelepe vrtove  v okolici gradu Trauttmansdorff.  V vasici Kaltern so v vinski kleti pokušali vzorce vin in zraven tudi malo prigriznili. Pot so nadaljevali proti Brunecka po dolini Pustertal, mimo izvira Drave proti Avstriji do  Lienza vse do Slovenije. Domov so se vrnili polni prijetnih in nepozabnih vtisov.

 

Olga Pančič

Oglejte si tudi