Tretja sobota v marcu je bila že nadvse pomladno obarvana. Toplo vreme nas je prepričalo, da smo se odpravili v gozd po čemaž, ki smo ga tudi hitro našli, saj ima izrazit vonj. V zadnjih letih le ta pridobiva na priljubljenosti saj je nadvse zdrav, da nam vse tisto, kar nam da česen, naravni antibiotik in še več. Vemo, da ni boljšega čistila za kri in prebavila, kot je čemaž pomaga zniževati in uravnavati krvni pritisk in holesterol. Čemaž je nadvse uporaben tudi v kuhinji, saj ga priporočajo kot nadomestek česna. Užitna je cela rastlina, od gomolja do stebla, listov in celo cvetov. Uporabljamo ga kot dodatek ali kot začimbo k omakam, prikuham,špinačam in juham. Najbolje je, da ga uživamo svežega, saj tako ohrani največ zdravilnih lastnosti.
Nabrali smo čemaž
Tretja sobota v marcu je bila že nadvse pomladno obarvana. Toplo vreme nas je prepričalo, da smo se odpravili v gozd po čemaž, ki smo ga tudi hitro našli, saj ima izrazit vonj. V zadnjih letih le ta pridobiva na priljubljenosti saj je nadvse zdrav, da nam vse tisto, kar nam da česen, naravni antibiotik in še več. Vemo, da ni boljšega čistila za kri in prebavila, kot je čemaž pomaga zniževati in uravnavati krvni pritisk in holesterol. Čemaž je nadvse uporaben tudi v kuhinji, saj ga priporočajo kot nadomestek česna. Užitna je cela rastlina, od gomolja do stebla, listov in celo cvetov. Uporabljamo ga kot dodatek ali kot začimbo k omakam, prikuham,špinačam in juham. Najbolje je, da ga uživamo svežega, saj tako ohrani največ zdravilnih lastnosti.
Oglejte si tudi
Objavljeno:
Obiskali Petra in "njegovo" dolino
Objavljeno:
Sami smo si izdelali naravni deodorant
Objavljeno:




