Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

E-oskrba na daljavo za varno bivanje na domu je odslej brezplačna

Od 14. 4. 2022 je storitev E-oskrba, ki starejšim, invalidom in kroničnim bolnikom omogoča samostojnejše, bolj varno in neodvisno bivanje v domačem okolju, saj zagotavlja 24-urno povezavo z asistenčnim centrom oz. zdravstvenim osebjem in organizacijo pomoči, če jo uporabniki potrebujejo, na voljo BREZPLAČNO. Slovenija je sredstva pridobila od Evropskega socialnega sklada in virov REACT-EU in je financirana do 30. 9. 2023.

Ministrstvo za zdravje je v okviru javnega razpisa za izbor operacije »E-oskrba na domu« namreč izbralo Telekom Slovenije za zagotavljanje storitve E-oskrba, ki omogoča bolj varno ter samostojno bivanje na domu vsem, ki pri tem potrebujejo podporo. Namen zagotavljanja storitve E-oskrba je krepitev samostojnosti, varnosti in višje kakovosti življenja starejšim, bolnim in invalidnim osebam na njihovem domu z uporabo E-oskrbe. Storitev in opremo za E-oskrbo bo upravičencem brezplačno zagotovil Telekom Slovenije. Na voljo je 5.000 subvencij.

Upravičenci do brezplačne uporabe E-oskrbe so polnoletne osebe, ki bivajo pretežni del dneva same oziroma živijo na svojem domu, ne koristijo celodnevnih oblik institucionalne oskrbe in izpolnjujejo eno od naslednjih zahtev:
  • so stari 65 let ali več,
  • jim je v skladu s predpisi s področja invalidskega in pokojninskega zavarovanja priznana invalidnost,
  • v skladu s predpisi s področja invalidskega in pokojninskega zavarovanja prejemajo dodatek za pomoč in postrežbo,
  • so stari 18 let ali več in so zaradi nevroloških oziroma nevromišičnih obolenj ogroženi za padec oziroma so zaradi kognitivnega upada pri demenci izpostavljeni različnim neželenim dogodkom v okolju,
  • zaradi pridruženih kroničnih nenalezljivih bolezni spadajo v ranljivo skupino prebivalstva v primeru zbolevanja za koronavirusno boleznijo.
V okviru tega projekta je na voljo brezplačna uporaba Polnega paketa E-oskrbe, ki vključuje:
  • najem in uporabo varovalnega telefona z gumbom za klic na pomoč,
  • najem in uporabo zapestnice z gumbom za klic na pomoč,
  • najem in uporabo mobilnega detektorja gibanja na obesku za klic na pomoč,
  • SIM-kartico, z direktno povezavo v asistenčni center,
  • asistenčne storitve 24 ur na dan,
  • vzdrževanje in servisiranje opreme.
Brezplačna uporaba E-oskrbe je zagotovljena vsem zainteresiranim državljanom, ki izpolnjujejo zgoraj navedene pogoje ne glede na to pri katerem operaterju uporabljajo druge storitve telefonije in interneta.

Za pridobitev brezplačne uporabe E-oskrbe je potrebno izpolniti Izjavo o izpolnjevanju pogojev.

Za več informacij lahko pokličete na brezplačno številko 080 12 13 ali obiščete katerokoli prodajno mesto Telekoma Slovenije ali obiščite spletno stran Telekoma Slovenije: E-oskrba - Zasebni uporabniki - Telekom Slovenije.

Izpolnjene dokumente posredujete na naslov: Telekom Slovenije, d. d., E-oskrba, Vojkova 78, 1000 Ljubljana ali na e-naslov: eoskrba@telekom.si .


Več v priloženem sporočilu in gradivu, v katerem je storitev e-oskrba podrobneje predstavljena.

Oglejte si tudi