Logo MojaObčina.si

Zreče

JUTRI
10°C
2°C
SRE.
9°C
1°C
Deli
1159

80 gostov za 80 let

 

 

Člani  društva upokojencev  Zreče in KORK Zreče smo tokrat voščilo ponesli v Boharino in ne na Gračič, kjer  slavljenec s svojo družino živi. Znanci, prijatelji sosedje, so prišli Jožetu voščit in se z njim poveselit ob okroglem jubileju.Pričakovali smo, da bodo v krogu njega samo starejši-pa smo se zmotili. Največ je bilo mladih, ki so se veselili ob prijetni glasbi in ob manjšem zanimivem muzeju izdelanih inštrumentov mladega Vladota Ravničan, ki te inštrumente izdeluje.
Jože nikoli rojstnega dneva ni praznoval. Skromen, delaven je skrbel za družino in vse proste ure preživljal v krogu svoje žene Erike, treh otrok  na kmetiji na Gračiču.

Tokrat pa so se Irena,Jože in Nataša-njegovi otroci odločili za organizacijo rojstnodnevne zabave. Vsi trije otroci JANČIČ, imajo v neposredni bližini doma-svoje domove, družine tako da Erika in Jože stanujeta v svojem domu sama. Ko  pa  je delo na kmetiji, priskočijo na pomoč vsi.

Poleg skrbi za dom in družino je bil Jože tudi v Uniorju priden in delaven. Danes, ko je že kar nekaj let v zasluženem pokoju pa z veseljem dela doma in je ni stvari, ki se je ne loti z uspehom.Ima tudi svoj vinograd,ki ga skrbno ureja.

Pred tremi leti sta ob z ženo bolehala- a sta se oba pozdravila in sedaj delata oba zopet na polno. Na dedkovem slavju  so bili tudi  vnuki  (6) in najmlajši pravnuk Vid, ki je bil pri svojih treh mesecih v naročju atija Tadeja (dirigent konjiške godbe) izredno priden in miren ob vsem bučnem dogajanju Turistične kmetije Ravničan,kjer smo se vsi zbrali.Eno izmed daril, ki ga je Jože prejel je bil, kot dekor traktor, ki je Jožetov "simbol" in ga obožuje. Tudi TV oddaje  so mu zelo pomembne  in ne dolgo nazaj  si je kupil  največjo , moderno TV, da   lahko res vse  dobro vidi  in sliši.Dva tedna pred rojstnim dnem  je poskrbel še za podaljšanje vozniškega izpita, kajti vse prevoze zase in ženo opravlja z veseljem- sam.Prijetna družina, povezana v slabem in dobrem.Kako prijetni so vsi pa pove tudi slika.
 Zdravja in vse dobro v nadaljnih letih vam želimo, dragi slavljenec  JOŽE JANČIČ!    Tatjana Kotnik

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi