Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

22. april - Svetovni dan ZEMLJE

Svetovni dan Zemlje, ki ga vsako leto obeležujemo 22. aprila, smo tudi letos obeležili na Centralni čistilni napravi s posaditvijo novega drevesa. Svetovni dan zemlje nas nagovarja, da je še čas za rešitev planeta in da lahko izberemo uspešno in trajnostno prihodnost ter da obnovimo naravo in zgradimo zdrav planet za naše otroke.

V ta namen smo na Centralni čistilni napravi zasadili novo drevo in sicer Prunus cerasifera 'Nigra' - rdečelistna sliva. Gre za listopadno drevo s temno škrlatnimi listi, ki so v mladosti rdeči. Cveti v prvi polovici pomladi z enostavnimi nežno rožnatimi cvetovi. Po cvetenju se razvijejo plodovi v velikosti češnje. Plodovi so temno rdeče barve, užitni  in so sladko kiselkastega okusa. Je zelo opazno manjše drevo. Ko že nekaj časa raste na istem mestu, lahko prenese tudi sušna obdobja in je prezimno trdna.

Pri zasaditvi so pomagali Župan Občine Zreče mag. Boris Podvršnik,  Bojan Bračič -  Zavod za gozdove Slov. Konjice, zaposleni iz občinske uprave in režijskega obrata Občine Zreče.
 
Hvala za pomoč pri zasaditvi in kratko skupno druženje.

Oglejte si tudi