Dva Uroša, dva mojstra in neskončen preplet okusov nove slovenske kuhinje.
Uroš Štefelin - Vila Podvin, Gorenjska:
Pripravlja gorenjske jedi z vonjem po otroštvu in pridihom sodobnosti. Ker okušamo tudi z očmi, so njegovi krožniki fantastičnega izgleda in nenavadnih barvnih kombinacij.
Uroš Valcl - vinska klet Marof, Prekmurje:
Mlad, prodoren in inovativen enolog. Tudi direktor blagovne znamke Marof, ki je stoletna znamka s filozofijo: "Vino rase v vinogradih." Njegova vina so precizna, čistih okusov, odlikuje jih eleganca in harmonič nost.
Meni
Finger food ob aperitivu
Postrvji karpačo
Jogurt s hrenom
Krema črnega korena
Hrenova in zeliščna majoneza
Redkev
Granatno jabolko
Oljčno olje
***
Regratova juha
Ocvirki
Krompirjeva pena
Bučno olje
Balzamični kis
***
File brancina s kremo peteršiljevega korena
Česnovi ocvrtki
Čista mavrahova juha
Čemaževa krema
Ribja zeliščna omaka
***
Jelenov hrbet v zeliščnem ovoju
Trdinka z zeleno in hruško
Brstični ohrovt
Pistacija
***
Lešnikova tortica
Jagode
Jagodni sorbet z medom
***
Digestivni koktajl
Cena menija z vinsko spremljavo: 35,00/osebo
Informacije in rezervacije: Jakob Furman, M +386 (0)51 362 925, E jakob.furman@unitur.eu
