Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
14°C
0°C
Oceni objavo

Sodelovanje Kranja in Žirovnice na področju kulturnega turizma

Včeraj, 7. 5. 2019, smo se na Občini Žirovnici srečali župan g. Leopold Pogačar, podžupan MO Kranj g. Janez Černe in direktorja ZTK Kranj in ZTK Žirovnica g. Tomaž Štefe in Matjaž Koman. Beseda je tekla o medobčinskem sodelovanju na področju t. i. kulturnega turizma, katerega rdeča nit je naš največji pesnik dr. F. Prešeren. Delovni naslov ideje je od »zibelke do groba » saj obe občini, vsaka na svojem območju, razvijata turistični produkt Prešerna in hkrati ohranjata in varujeta kulturno dediščino, ki jo pesnik pooseblja v najširšem pomenu besede.
Dogovorili smo se, da bosta oba Zavoda za turizem in kulturo za leto 2020 pripravila butični turistični produkt, ki bo popeljal predvsem tuje, seveda pa tudi domače turiste, po krajih kjer je pesnik naredil prve korake in kjer je zaključil svojo pot. To naj bi bil začetek širšega sodelovanja v katerega bi kasneje povabili tudi ostale občine in deležnike. Sodelovanje zaenkrat načeloma podpira tudi kulturno ministrstvo.

Pri tem bosta oba zavoda v smislu dobrega gospodarja seveda iskala vire sofinanciranja za razvoj in implementacijo novega turističnega produkta.

Beseda je nanesla tudi na ostale možnosti skupnega nastopa pri razvoju turizmu na Gorenjskem in v regiji ter pri projektu Kranj 2025 – Evropska prestolnica kulture. Prisotni so se strinjali, da je možnosti še veliko in se dogovorili, da se ponovno snidejo v začetku meseca decembra.
(Foto Občina Žirovnica)

Oglejte si tudi