Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
5°C
NED.
20°C
8°C
Oceni objavo

Ptice v Završnici

V plezališču Završnica, v večji luknji tik pod varovališčem smeri Zajeda že drugo leto zapored gnezdi večja ptica - Veliki žagar.


Do nadaljnjega svetujemo (naprošamo), da se izognete plezanju smeri Zajeda in sosednjih dveh smeri (Anka Kleptomanka in Sončna pot). Naj ptica opravi svoje delo, za plezanje bo še dovolj časa, plezalnih možnosti pa je okoli tudi več kot dovolj. Ne pozabimo, da smo v stenah samo gostje in spoštujmo plezalsko etiko! Ker Veliki žagar na tem mestu gnezdi že drugo leto zapored pomeni, da nam je plezalcem v lanskem letu zelo dobro uspelo upoštevati priporočila o neplezanju. Mislim, da bomo tudi tokrat zmogli 1 mesec brez 3 smeri v plezališču.
Ptice gnezdijo tudi v velikem previsu nad desnim sektorjem (nad smermi Urška in druge). Te ptice so manjše. Tam so sicer cca. 30m nad športnoplezalnimi smermi, tako da predpostavljamo da jih tam ne oviramo.


Hvala za upoštevanje, prosim pa tudi za širitev informacije!


Ko bo plezanje ponovno mogoče, vam sporočimo, če bo gnezdenje uspešno pa vam kasneje posredujemo še kakšno slikco iz gnezda.


(vir: Facebook - PK Žirovnica)

Oglejte si tudi