Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

Prvo, a zagotovo ne zadnje zimovanje

Trije super prijetni dnevi preživeti v družbi najboljših otrok in ekipe DPM Žirovnica, polni novih doživetij in aktivnosti v naravi.

Z DPM Žirovnica se ne dogaja samo poleti na letovanju in na mesečnih dogodkih, ampak se odpravimo tudi na pravo zimsko letovanje. Morje iz Pineo smo zamenjali za sneg in hribe v okolici Doma pri izviru Završnice, japanke in maske pa za pohodne čevlje in lopatke za sankanje. Tako smo zadnji januarski vikend člani DPM Žirovnica za otroke organizirali prvo zimovanje, ki je potekalo v znamenju polarne odprave dveh pingvinov. 

Na tridnevni polarni odpravi smo izvedli lopatkanje,  se naučili uporabe zimske opreme za hojo v gore, uporabo lavniske opreme, se kepali, izdelali snežaka, izkopali mega snežno luknjo, zakurili taborni ogenj, izdelali nosila in izpod plazu rešili zasutega pinvinčka. Čas v koči pa smo si krajšali z družabnimi igrami, sušenjem premočene opreme in ogledom filma. Iz prijetnega zavetja Doma pri Izviru Završnice, kjer je za nas poskrbela čudovita ekipa oskrbnikov, smo se zadnji dan le stežka vrnili v dolino. Z otroki smo se strinjali, da bi v gorskem raju lahko ostali še kakšen dan.

Skratka prvo zimovanje je uspelo v polni meri, tako da ga nedvomno izvedemo tudi v prihodnjem letu. 


(vir: dpmzirovnica.si)

Oglejte si tudi