Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
-3°C
SOB.
10°C
2°C
Oceni objavo

Lokalno šteje – povezujmo Slovenijo: Predstavitev lokalnih projektov – vabilo k predstavitvi

Lokalna društva upokojencev, kulturna in folklorna društva, šolske skupine in vrtci ter občine iz vse Slovenije ste vabljeni k predstavitvi lokalnih projektov, izdelkov, kulture, pesmi in plesa, folklore, projektov medgeneracijskega sodelovanja, primerov dobrih praks v okviru občine in še in še.

Vse lokalne organizacije boste imele možnost nastopa na kulturnem odru, v okviru spremljevalnega programa ali v okviru razstavnega prostora že 21. Festivala za tretje življenjsko obdobje, ki bo v letošnjem letu potekal od 27. do 29. septembra 2022 v Cankarjevem domu.

Z lokalno prežetimi projekti želi Festival, ki ga vsako leto obiščejo predstavniki vseh generacij s poudarkom na obiskovalcih starejših od 55 let, zgraditi most med generacijami, posamezniki, nevladnimi organizacijami in drugimi deležniki. Vsebine letošnjega festivala bodo glede na vsesplošno post-pandemsko situacijo še bolj poudarjale medgeneracijsko sodelovanje, krepile duh solidarnosti in skupnosti ter povezovanje, tudi na lokalni ravni.

Program, ki ga vsako leto sestavlja prek 3.000 posameznikov, v letošnjem letu sestavlja več kot 100 kulturnih točk, več kot 80 delavnic in predavanj, več kot 160 lokalnih in splošnih ponudnikov hrane, izdelkov za zdravje, aktivnosti v prostem času, turizma, telekomunikacij in veliko drugega. Vstop je za obiskovalce prost.

Rok za prijavo za sodelovanje je 15. avgust 2022.

Za več informacij za predstavitev lokalnih aktivnosti na največjem festivalu za starejše v Evropi je na voljo ekipa festivala na info@f3zo.si, 01 300 32 11. Več na f3zo.si.

NAPOVED PROGRAMA

Oglejte si tudi