Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
10°C
JUTRI
14°C
-2°C
Oceni objavo

Uspešna čistilna akcija v občini Žirovnica

Po dveletnem premoru, zaradi epidemioloških razmer, ki nam jih je prinesel COVID-19, se je Občina Žirovnica odločila, da bo ponovno izvedla spomladansko čistilno akcijo. Izvedena je bila v soboto 9. aprila 2022, s pričetkom ob 9. uri. Kljub temu, da je bila napovedana slaba vremenska napoved, smo se odločili, da akcijo izvedemo. K sodelovanju smo povabili vse vaške odbore, ki so očistili svoje vasi z okolico in vaška korita. Sodelovala so tudi športna in druga društva, ki so očistila ostala območja. Člani DPM Žirovnica so uredili okolico otroškega igrišče v Glenci, člani Konjeniškega kluba Stol in člani Čebelarskega društva Antona Janše Breznica so očistili Piškovco, člani Kolesarskega kluba Završnica so poskrbeli čisto okolico ob regionalni cesti. Čista je tudi Završnica, saj so člani TVD Partizana čistili okolico jezera in Rekreacijski park Završnica, člani Planinskega društva Žirovnica so poskrbeli za čisto pot proti Domu pri izviru Završnice, člani Lovske družine Stol pa za pohodne poti do Valvazorja (Rudna pot do Valvazorja, pot skozi Repše do Valvazorja).

V letošnjem letu je v akciji ponovno sodelovala Ribiška družina Jesenice, ki je opozorila na odvržene smeti v strugi Završnice (spodnji del potoka Završnica v Mostah). Na pomoč so jim prišli tudi člani Prostovoljnega gasilskega društva Zabreznica.

Ugotovljeno je bilo, da je v letošnjem letu pobranih smeti nekoliko več (cca 12 m3), k temu je verjetno pripomogla tudi dveletna pavza.

Občina je priskrbela za vrečke in rokavice ter zagotovila zasluženo malico in odvoz smeti. Po posredovanih podatkih je v čistilni akciji sodelovalo več kot 250 prostovoljcev, ki so poskrbeli za čisto in urejeno okolje.

Občina Žirovnica se zahvaljuje vsem vaškim odborom, društvom in posameznikom, kuhinji Osnovne šole Žirovnica in Lovskemu domu Stol, ki sta pripravila okusne malice, Mihu in Tomažu, ki sta na določenih lokacijah že sproti pobirala vrečke s smetmi  in javnemu komunalnemu podjetju Jeko d.o.o., za odvoz vseh odpadkov.

HVALA vsem, ki ste pomagali in sodelovali v akciji, kljub temu, da ste bili  premočeni in premraženi.

Vaški odbor Doslovče se zahvaljuje vsem udeležencem, še posebno pa družini Dolar, ker so “posodili” streho, da se je malica lahko pojedla na suhem.

V soboto 23.04.2022 so akcijo izvedli še naši skavti, ki so očistili rebro. O njihovi pobrani “beri” vas obvestimo naknadno.

Nasvidenje prihodnje leto.

Oglejte si tudi