Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
SOB.
22°C
4°C
Oceni objavo

DU Žirovnica na pohodu v neznano - Špičnik

Po krajih, kamor smo se odpeljali 6. dec. 2022, sva hodila že pred dvema letoma. In takrat sklenila, da morava ta razgled pokazati najinim pohodnikom. Posedela sva na soncu med štajerskimi griči in načrtovala naš izlet v neznano.

Že dolgo vemo, da je življenje nepredvidljivo. Zaradi znanih razlogov takrat z našim izletom v neznano ni bilo nič.

A kašarji se ne damo, v novembru sva šla ponovno na "ogledno" turo.

Razgled je seveda še zmeraj enak, le da ga zdaj zaračunajo. Priznati moram, da se mi je v prvem trenutku kaj takega zdelo nedopustno. A po pogovoru s prijazno Andrejo iz družine Dreisiebner spoznaš tudi njihovo plat in postaneš bolj sprejemljiv.

Zdaj pa res že lahko zapišem, o čem razpravljam. Saj je minilo že kar nekaj dni, odkar smo ta izlet realizirali.

Srce med vinogradi se imenuje slavna destinacija, ki smo jo obiskali. Dnevi pred turo so bili pri nas polni napetosti. Ali nam bo megla, ki je v teh krajih pogosta, preprečila pogled na srce? To naju je najbolj skrbelo. Da se več kot 40 pohodnikov pelje v Kungoto, občino na Štajerskem, gledat meglo! A sreča je bila  na naši strani.

Pešpot smo začeli v Svečini, naselju v Zgornji Kungoti. Brez napora smo se kakšno uro vzpenjali proti turistični kmetiji Dreisiebner. Zgoraj pa se je srce pokazalo tako lepo, da  je zaigralo tudi moje, srce namreč. Zdajle me je pa zaneslo moje besedičenje... Od olajšanja, da nismo prišli zaman.

Gre za cesto v obliki srca, ki se vije med vinogradi. Vidno je samo s terase pri omenjeni kmetiji. Torej, konec dober, vse dobro. 

Ob zaključnem pohodu v tekočem letu se vedno podružimo ob kosilu in pregledamo, kaj vse smo doživeli v preteklih mesecih. Tako je bilo tudi letos. Domača gostilna v

Kungoti je bila dovolj prostorna za pregled posnetkov, ki jih je pripravil naš neutrudni fotograf Ferdo. Hvala! 

Da smo se imeli res dobro,so poskrbeli še trije slavljenci: Darinka, Silva in Janko. Dragi pohodniki, predvsem zdravja vam želimo, pa da bi naše druženje trajalo, trajalo! Hvala vam za vse. 

Rada bi se v Borisovem in svojem imenu zahvalila za vse prijetne trenutke, ki sva jih preživela z vami, dragi pohodniki. Res včasih ni enostavno, a vaša dobra volja je dragoceno plačilo za vse skrbi.

V letu, ki prihaja, ohranite optimizem,srčnost in prijaznost. Vse to čutim, ko sem z vami.

Srečno in zdravo 2023!

Besedilo: Helena Madon
Fotografije: Ferdo Kikelj


(vir: duz-drustvo.si)



Oglejte si tudi