Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

Velik dan za žirovski šport: Ema Klinec, članica SSK Žiri, je svetovna prvakinja!

25. februar 2021 bo v zgodovino žirovskih in slovenskih smučarskih skokov zapisan z zlatimi črkami: 22-letna Ema Klinec, članica Smučarskega skakalnega kluba Žiri (SSK Žiri) in slovenske ženske A reprezentance v smučarskih skokih iz Poljan nad Škofjo Loko je v Oberstdorfu postala svetovna prvakinja! Iskreno čestitamo!

Emino zlato odličje je sploh prva zlata medalja slovenskih skakalk na nordijskih svetovnih prvenstvih, skupaj s skakalci pa gre za tretjo zlato snežinko za slovenske skoke, pred njo sta jo osvojila še Franci Petek (1991) in Rok Benkovič (2005). "Zelo lepo je imeti kolajno okrog vratu, neverjetno! Ati mi je enkrat rekel, da ko bom zmagala, naj dvignem roko v zahvalo Sloveniji, svoji državi, in na odru sem bila ponosna, da sem Slovenka," je povedala nova svetovna prvakinja po podelitvi kolajn.
Veselje nad zmago so z Emo delili tudi v domačem športnem taboru. "Zelo sem bila vesela za Emo, da ji je uspelo. Ravno v pravem trenutku na pravem mestu. Res si je zaslužila to zmago, nikoli se ji ni poklopilo, vem pa, kako si je to želela. Res, kapo ji dol ... enostavno smo bile zelo vesele, veselili smo se in jokali," je povedala Nika Križnar, prav tako članica SSK Žiri in vodilna skakalka svetovnega pokala (povezava), ki je končala na odličnem petem mestu.
Župan mag. Janez Žakelj v imenu Žirovk in Žirovcev iskreno čestita celotni ekipi SSK Žiri in žirovskima klubskima kolegicama Emi Klinec in Niki Križar ter glavnemu trenerju ženske A reprezentance Zoranu Zupančiču, prav tako Žirovcu!
Vir in foto: TV Slovenija

Oglejte si tudi