Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

PROSTOFER: Usposabljanje za prostovoljnega voznika

S koncem epidemije koronavirusa je nastopil tudi čas za začetek izvajanja humanitarnega projekta PROSTOFER, s katerim v Žireh povečujemo mobilnost starejših in gibalno oviranih oseb. Projekt obenem povezuje starejše, ki ne vozijo ali jim javni prevoz praviloma ni na voljo, in voznike – mlade in starejše –, ki v takih primerih želijo pomagati. Prostofer omogoča lažjo dostopnost starejšh oseb do zdravniške oskrbe, brezplačne prevoze do  javnih ustanov ali trgovin v primerih, kot to za starejše osebe sicer ne bi bilo mogoče ali bi bilo iz utemeljenih razlogov zelo oteženo.

Usposabljanje za prostovoljne voznike bo potekalo
v sredo, 3. junija 2020. Začnemo ob 9. uri,
ko se zberemo na parkirišču pred Zadružnim domom.

Vozili bomo električni avto Renault ZOE.

Ker projekta ni mogoče izvajati brez prostovoljnih voznikov, vabimo vse, ki ste pripravljeni ponuditi občasni prevoz ostalim starejšim občanom ali gibalno oviranim osebam, da postanete prostovoljni vozniki ali »prostoferji« ter tako pomagate pri večji mobilnosti in družbeni vključenosti vseh. Vi namenite svoj čas in dobro voljo, za ostalo bo poskrbela občina.

Vsi zainteresirani za sodelovanje in usposabljanje se prijavite na Občini Žiri: osebno, po telefonu (04 50 50 709) ali na e-naslov blaz.karlin@ziri.si

Po sredinem usposabljanju, ko se bomo seznanili s prostovoljnimi vozniki, bo javnosti sporočeno tudi, od kdaj naprej boste Žirovke in Žirovci lahko rezervirali prevoz in od kdaj naprej bo storitev na voljo za uporabo.

Želite kot prostovoljni voznik pomagati tudi vi? Lepo povabljeni!

 

Oglejte si tudi