Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

ŽIRfit 2023

V soboto, 27. maja 2023, je v Žireh potekal zdravstvenopreventivni dogodek ŽIRfit – z gibanjem do zdravja. Gre za enodnevni družabni dogodek, ki ga sestavljajo meritve telesne zmogljivosti. Organizira ga ambulanta Arcus Medici skupaj z osnovno šolo Žiri, lokalnimi športnimi društvi, Občino Žiri, lokalnim gospodarstvom in lokalno skupnostjo.

Meritve so sestavljene iz hoje na 2000 m ter nabora meritev ravnotežja, gibljivosti, moči, korodinacije in vzdržljivosti. Po končanih meritvah se lahko o svojih rezultatih posvetujejo s kineziologom, dobijo kakšen praktičen nasvet za vadbo ali usmeritev za naprej.

Od leta 2017 dalje je testiranje opravilo že preko 1600 oseb, tudi letos se je število udeležencev ustavilo tik po 100 merjenci. Lepa udeležba in dobro vzdušje sta še enkrat pokazala, da se Žirovci dobro zavedajo pomena dejavnega življenjskega sloga in odgovornosti za svoje zdravje in dobro počutje. Udeležba je bila tokrat tudi starostno zelo pisano obarvana, saj se je ŽIRfita udeležila tudi skupina stanovalcev iz doma starejših občanov SeneCura Žiri.

Oglejte si tudi