Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

PRENEHANJE MANDATA ŽUPANU IN ZAČASNO OPRAVLJANJE FUNKCIJE ŽUPANA

Na 1. izredni seji, ki je potekala v četrtek, 19.5.2022, se je občinski svet seznanil z obvestilom o prenehanju mandata župana Občine Žiri. Kot je znano je župan Občine Žiri mag. Janez Žakelj na volitvah v Državni zbor RS, 24. aprila 2022, bil izvoljen za poslanca Državnega zbora Republike Slovenije. Na podlagi 11. člena Zakona o poslancih županu v tem primeru z dnem konstituiranja Državnega zbora preneha mandat, o čemer je dolžan obvestiti občinski svet in občinsko volilno komisijo.


Občinski svet Občine Žiri je sprejel sklep, da se nadomestne volitve za župana ne izvedejo in da v času, do izvolitve župana na rednih volitvah, funkcijo župana opravlja podžupan Jože Stanonik.


Župan Občine Žiri se je ob tej priložnosti občinskim svetnikom zahvalil za konstruktivno in dobro sodelovanje, podžupanu Jožetu Stanoniku pa za njegovo pripravljenost sprejeti ta izziv ter mu zaželel vse dobro pri nadaljnjem delu.


Vodenje Občine Žiri prevzema podžupan Jože Stanonik, ki bo do nastopa mandata novoizvoljenega župana opravljal funkcijo župana. Za izkazano zaupanje se je Jože Stanonik zahvalil in poudaril, da pri svojem delu prosi občinske svetnike za podporo ter si želi dobrega sodelovanja z njimi.

Oglejte si tudi