Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
4°C
JUTRI
8°C
4°C
Oceni objavo

Javni poziv za predlaganje kandidatov za predstavnika občinske javnosti v Svetu glasila Žirovske novice

Občinsko glasilo »Časopis za občino Žiri – Žirovske novice« predvideva Svet glasila, ki ga imenuje župan. Naloge njegovih članov so vsebinska, posvetovalna in druga podpora odgovornemu uredniku pri izhajanju občinskega glasila.

Svet glasila sestavljajo odgovorni urednik in dva predstavnika občine Žiri: predstavnik občinske uprave in predstavnik občinske javnosti. Slednjega izmed kandidatov izbere in županu predlaga Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Občinskega sveta Občine Žiri.

Kandidat za predstavnika javnosti mora imeti v občini Žiri stalno bivališče ter mora dobro poznati in spremljati dogajanje v občini Žiri. Sodelovanje v svetu glasila opravlja kot prostovoljsko delo.

Za predstavnika javnosti ne more biti imenovana oseba, ki: je zaposlena v Občinski upravi Občine Žiri; je funkcionar politične stranke ali liste, ki nastopa na volitvah; je član Občinskega sveta ali Nadzornega odbora Občine Žiri; je družinski član (zakonec, izvenzakonski partner, otrok, posvojenec, oče, mati, posvojitelj, brat ali sestra) župana ali občinskega svetnika.

Rok za oddajo predlogov je 15. 4. 2020, pri čemer za posameznega kandidata navedite: ime in priimek, naslov stalnega bivališča, elektronski naslov, telefonsko številko, izkušnje z družbenim življenjem v Žireh.

Predloge kandidatov nam posredujete: osebno v zaprti kuverti na vložišču Občine Žiri, s priporočeno pošto na naslov Občine Žiri ali po elektronski pošti na naslov obcina.ziri@ziri.si. Več o pozivu je navedeno v prilogi, ki je bila poslana političnim strankam in listam v občinskem svetu, kandidate pa se lahko predlaga tudi samostojno, mimo političnih strank in list. 

Dokumenti, priloge:

2020_03_23 Zirovske novice, Svet glasila, Javni poziv

 

 

Oglejte si tudi