Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
1°C
JUTRI
24°C
5°C
Oceni objavo

Župan zajtrkoval z učenci OŠ Ivana Kavčiča

Zagorske šole in vrtec so se tudi letos priključili projektu Dan slovenske hrane, ki ga je uradno razglasila Vlada RS in je podprt s projektom Tradicionalni slovenski zajtrk. Vsako leto se izvaja tretji petek v mesecu novembru. 

Namen projekta je, da se na ta dan otrokom in mladostnikom z raznolikimi vzgojno-izobraževalnimi dejavnostmi še posebej predstavi pomen zdravih prehranjevalnih navad, zdravega načina življenja, trajnostnega prehranjevanja, zmanjšanja odpadne hrane, kulture prehranjevanja, pomena hrane iz naše bližine – lokalne hrane ter značilne tradicionalne jedi.

Župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan je letos zajtrkoval skupaj z učenkami in učenci OŠ Ivana Kavčiča Izlake. Kot so sporočili iz omenjene šole, so imeli na mizah domačo, slovensko hrano. Dišalo je po svežem kruhu, mleku, medu, maslu in jabolkih. Igrala je harmonika in odmevala je pesem Čebelice, ki so jo zapeli učenci 4. in 5. razredov.

Učenci so zaigrali tudi igrico o čebelici. Pridružili so se jim gostje, ki so jim še dodatno polepšali dan. Čebelarja, gospod in gospa Pikelj, sta predstavila izdelke iz čebeljega panja. S seboj pa sta prinesla tudi čebelarske klobuke in obleke, nad katerimi so bili učenci navdušeni. Z veseljem so si ji jih nadeli in postali pravi mali čebelarji. Čebelarski klobuk pa si je nadel tudi župan Matjaž Švagan.

Fotografije: OŠ Ivana Kavčiča Izlake

Oglejte si tudi