Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
1°C
JUTRI
24°C
5°C
Oceni objavo

Zagorje za urejenost osvojilo kar dve odličji

Turistična zveza Slovenije je sinoči na Dnevih slovenskega turizma v Novi Gorici podelila priznanja natečaja Moja dežela - lepa in gostoljubna 2023. Zagorje ob Savi je v kategoriji srednjih mest prejelo dve priznanji in sicer 1. mesto za spletno glasovanje, saj je bilo med spletnimi glasovalci prepoznano kot najlepša mesto, in 3. mesto po mnenju državne ocenjevalne komisije.

Slovesne podelitve priznanj so se v Novi Gorici udeležili župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan, podžupan Janez Vovk in direktor zagorske občinske uprave mag. Borivoj Grden.

Župan je ob tem med drugim povedal: »Iskreno sem ponosen na obe osvojeni lovoriki, saj pomenita še en kamenček v mozaiku potrditev, da delamo dobro in da delamo prav. Iz srca se zato zahvaljujem vsem, ki ste glasovali za naše mesto in vsem, ki ste opazili lepote Zagorja ob Savi ter v njem prepoznali turističen potencial. To nam daje še dodaten zagon in hkrati veliko odgovornost. Še naprej se bomo s skupnimi močmi trudili, da bo celotna zagorska dolina lepa, čista in urejena in vsem nam še naprej v ponos. Nenazadnje pa gre zahvala mojim občankam in občanom, ki ohranjate lepo naravo in skrbite za čisto okolje, zato sta ti priznanji predvsem vaši.«

Oglejte si tudi