Logo MojaObčina.si
JUTRI
9°C
-4°C
SOB.
13°C
1°C
Oceni objavo

V Zagorju se je župan sestal z mladimi

V sredo, 2. aprila 2014, se je v Mladinskem centru Zagorje ob Savi odvijal Posvet mladih z odločevalci, ki se je izvedel v okviru priprave Strategije za mlade v občini Zagorje 2014 – 2020.
V prvem delu so udeleženci posveta- predstavniki mladinskih organizacij in druge organizirane skupine mladih- oblikovali ukrepe in pobude z različnih področij, ki se dotikajo mladih in mladinskega sektorja v občini Zagorje.

Mladi, polni konstruktivnih in konkretnih predlogov, so svoje ideje v drugem delu predstavili lokalnim odločevalcem- predstavnikom Regionalnega centra za razvoj Zasavje, občinskim svetnikom in županu občine Zagorje ob Savi, Matjažu Švaganu. Posveta se je tako poleg več kot petindvajset mladih udeležilo tudi več kot dvajset predstavnikov lokalnih odločevalcev.

 

Ideje mladih so izhajale predvsem s področja športa, izobraževanja, mladinskega organiziranja, turizma in zaposlovanja. Mladi so predlagali izgradnjo prvega kolesarskega "Pump-track" poligona, izgradnjo fitnes poligona v Evroparku ter oživitev plezalnih sten, ki jih premore občina. Predlagali so tudi vzpostavitev centralne informacijske točke za celotno regijo v obliki spletne strani, skupni prostor in opremo, ki bi jih uporabljala mladinska društva in tudi sofinanciranje izobraževanj za mladinske organizacije.

 

Dotaknili so se tudi zaposlovanja in poudarili možnost socialnega podjetništva skozi vzpostavitev skupnostnih vrtov, predlagali pa so tudi združevanje brezposelnih v skupine aktivnih iskalcev zaposlitve, glede na interese - ki so jih izpostavili znotraj njihovih zaposlitvenih načrtov.

 

Ob zaključku so vsi prisotni podpisali Deklaracijo o vključevanju mladih v lokalno okolje, s katerim so se skupaj zavezali da bo vsak po svojih močeh prispeval k realizaciji predstavljenih pobud.

 

 

Mladinski center Zagorje ob Savi (info@mczos.si)

Oglejte si tudi