Logo MojaObčina.si
DANES
29°C
12°C
JUTRI
31°C
15°C
Oceni objavo

Učenci iz Moravč so preizkusili kolesarsko stezo Zagorje-Orehovica

Sedem učencev iz 7. in 8. razreda Osnovne šole Jurij Vega Moravče se je 10. maja dopoldne pod vodstvom mentoric s kolesi pripeljalo iz Moravč v Zagorje ob Savi.

Učenci, ambasadorji kolesarjenja, so se na Izlakah priključili na novo kolesarsko stezo Zagorje-Orehovica in se pripeljali do t. i. kotička Primoža Rogliča, kjer se jim je s kolesom pridružil Luka Tori. Mladim kolesarjem je zaželel dobrodošlico v zagorski dolini in jim na kratko predstavil našo občino ter še posebej veliko naložbo, kolesarsko povezavo od Zagorja do Orehovice. Po njej so pot nadaljevali do Rudarskega muzeja v Kisovcu, kjer jim je tradicijo rudarjenja predstavil Vlado Poredoš, z zanimanjem pa so si mladi ogledali prostore našega muzeja.

Posebej so se mladi kolesarji po dolgi poti razveselili krofov s Trojan, s katerimi so se posladkali pred nadaljevanjem poti, kot znak dobrodošlice jim jih je poklonila Občina Zagorje ob Savi.

Po kolesarski stezi so se nato odpravili v Zagorje in pot nadaljevali v Evropark, kjer so preizkusili pumptrack, nato pa so se vrnili v Moravče.

Verjamemo, da so se imeli na kolesarskem izletu lepo in se bodo še kdaj vrnili v našo občino.

Oglejte si tudi