Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
6°C
ČET.
20°C
5°C
Oceni objavo

Novo sezono otvorile tudi vse tri ekipe bowling kluba Planet 300 Zagorje

Potem, ko so se po poletnem premoru in zasluženem počitku po lanski izredno uspešni sezoni tekmovalci konec meseca avgusta pričeli pripravljati na novo sezono, ter se v prvi polovici meseca septembra nekateri že udeležili tekmovanj, ki so jih klubi organizirali v sklopu priprav na novo sezono, je šlo v drugi polovici septembra končno zares. Potem, ko so v soboto 19. septembra novo sezono pričeli mladinci, so jim že v nedeljo sledile tudi članice. Velika večina igralcev pa je z največjim pričakovanjem čakala na nastop v Slovenski ligi, kjer nastopajo prav vsi, od članov, članic in seveda tudi mladinci. Še dan pred prvim krogom Slovenske lige je bilo v zraku čutiti nekaj nesigurnosti zaradi spremenjenega načina tekmovanja. Lani so ekipe tekmovale v posameznih dvobojih ekipa proti ekipi. Letos pa se vse ekipe pomerijo hkrati v enem centru, ter tako omogočijo centrom, da lahko k ogled posameznega kola privabijo večje število gledalcev in navijačev, ter tako doprinesejo k sami zanimivosti tekmovanja.
Tako so se v soboto 26.9. v zgodnjih jutranjih urah izpred zagorskega kluba odpeljale tri ekipe, ki nastopajo v treh različnih ligah. Ekipa Zagorje 1 se je podala v ljubljanski bowling center Arena, kjer so nastopali v drugi Slovenski ligi. Ekipa se na žalost v prvem delu tekme nikakor ni mogla privaditi na nov sistem tekmovanja in tako izgubila prve štiri dvoboje, nato pa s pomočjo taktičnih zamenjav le prišla do igre, ki jo je sposobna in v drugem delu zmagala v dveh od treh dvobojev. Tako je na koncu ekipa Zagorje 1 zasedla sedmo mesto in se domov vrnila prepričana, da bo že na naslednji tekmi precej boljša, ker se je sedaj že navadila na nov sistem igranja.
Tudi ekipa Zagorje 2, ki nastopa v tretji ligi zahod se je to soboto odpravila v naše glavno mesto. Vendar ne v Areno, ampak v BK 300, ki stoji v ljubljanskih Dravljah. Tudi pri drugi ekipi je trema naredila svoje in tako je ekipa v prvem krogu izgubila proti ekipi Lesce, novincem v Slovenski ligi. Takoj zatem se je ekipa zbrala in odigrala tako kot zna, vendar na žalost izgubila tudi proti ekipi Arena NG za bore tri točke. Velja omeniti, da je ekipa Arena NG ravno proti zagorski ekipi odigrala svojo najboljšo igro v prvem krogu. V tretjem krogu je ekipa počivala, nato pa v naslednjih štirih krogih premagala tri nasprotnike. Izgubila je le proti ekipi Koper 1, absolutnim zmagovalcem prvega kroga. Tudi ekipa iz Zagorja se je zvečer vračala domov zadovoljna, saj so na koncu zasedli skupno drugo mesto.
Zagorje 3, ekipa ki igra v tretji slovenski ligi vzhod, pa je na ta dan branila zagorske barve v Mariboru. Tudi njih je nov sistem nekoliko zmedel tako, da so se iz Maribora vrnili le z eno zmago, ter zasedenim zadnjim mestom. Je pa spodbuden podatek to, da zagorska ekipa ni imela najmanjšega povprečja, kar nakazuje na to, da jim je res manjkalo nekaj športne sreče, da bi se domov vrnili s kakšno zmago več.

Oglejte si tudi