Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
15°C
9°C
Oceni objavo

Aktivne zimske počitnice v Zagorju privabile številne male radovedneže

Torek, 25. februarja 2014 – V preteklem tednu so se najmlajši naše občine družili v Mladinskem centru Zagorje, ki je v sodelovanju z različnimi društvi in organizacijami organiziralo počitniško varstvo z številnimi zanimivimi aktivnostmi.
V času zimskih počitnic je Društvo prijateljev mladine Zagorje pester nabor dejavnosti najmlajšim ponudilo v sodelovanju z Mladinskim centrom Zagorje, Košarkarskim društvom Zagorska dolina, Nogometnim klubom Zagorje, Kinološkim društvom Zagorje, Skupino Stik ter mnogimi prostovoljci Mladinskega centra Zagorje.

 

Nekaj več kot dvajset otrok je celodnevna varstva v Mladinskem centru Zagorje preživelo izredno aktivno. V dopoldanskem času so se udeleževali športnih aktivnosti, ki so jih v Športni dvorani Zagorje pripravili trenerji Košarkarskega društva Zagorska dolina ter trener Nogometnega kluba Zagorje, v popoldanskem pa ustvarjali na kuharskih, ustvarjalnih in izobraževalnih delavnicah. Na kuharskih delavnicah so si pripravili slastne mafine in zdrave sadno- zelenjavne napitke, pekli minipice, na arheološki delavnici spoznavali arheologijo, v Kinološkem društvu Zagorje izdelovali ptičje hišice in pogače, si na ustvarjalni delavnici izdelali pustne maske, se igrali vrsto družabnih iger ter za posladek sodelovali pri zanimivih fizikalnih poskusih.

 

Tina, ena izmed dobrosrčnih prostovoljk Mladinskega centra Zagorje, je svoje misli ob koncu tedna sklenila takole: „Teden je bil poln raznolikih aktivnosti, ves čas se je nekaj dogajalo, otroci so zelo uživali. Zagotovo bom še pomagala pri organizaciji in izvedbi podobnih aktivnosti za otroke in mlade.“

 

Društvo prijateljev mladine Zagorje in Mladinski center Zagorje bosta v prihodnje zagotovo še pripravila aktivne počitnice za najmlajše v naši občini, saj so organizatorji opazili neštete nasmehe in dobro voljo otrok, s katerimi so se družili ves teden.

 

„Veseli nas, da so se otroci, ki so obiskovali počitniško varstvo, s prostovoljci in mentorji izvrstno počutili. Prosti čas, ko bi bili sicer sami doma, za računalnikom, ali bi jim bilo preprosto dolgčas, so namenili igri, zabavi, gibanju, učenju in druženju drug z drugim. Brez skromnosti lahko povemo, da so za uspeh in dober potek varstva najbolj zaslužni usposobljeni in dobro pripravljeni ter vedno nasmejani prostovoljci,“ pa je ob zaključku zimsko- počitniškega tedna sklenila Tanja Šibila iz Društva prijateljev mladine Zagorje.

Oglejte si tudi