Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
-0°C
PET.
10°C
-2°C
Oceni objavo

Prometni režim med obnovo železniške postaje

Občina Zagorje ob Savi obvešča, da so se pričela gradbena dela za rekonstrukcijo železniške postaje Zagorje. Investitor in naročnik del je Direkcija RS za infrastrukturo, namen ureditve pa je izgradnja nadhoda z dvigalom za potnike za dostop na perone, ureditev novih sanitarij, ureditev parkirnih površin, površin za pešce ter kolesarje, ureditev postajališča za avtobus, kartomata, obnova glavnih postajnih tirov, izvedba podpornih konstrukcij, uvedba daljinsko vodenega prometa. Temeljni namen je povečanje stopnje varnosti in ugodja potnikov s prijaznejšo infrastrukturo in zagotovitev interoperabilnosti.

Rok za dokončanje del je september 2023.

Dostop pešcem in kolesarjem do postaje ter do izposoje e-koles ne bo oviran in bo ustrezno urejen ter označen v sklopu ureditve gradbišča. Lokalni avtobus bo za potnike na voljo v neposredni bližini postaje in sicer na površini pod upravo IGM, vozni red avtobusa se ne spreminja. Prodaja kart za vlak bo omogočena na nadomestnem mestu pri postaji.

Parkiranje vozil na območju postaje bo zaradi narave gradbenih del in obsega gradbišča občasno omejeno oz. ovirano, zato potnike naprošamo za strpnost ter razumevanje. Naročnik oz. izvajalec del ter Občina Zagorje ob Savi pospešeno iščejo alternativne rešitve glede problema pomanjkanja parkiranja vozil potnikov, vse spremembe bodo sprotno objavljene na spletni strani Občine Zagorje ob Savi.

Vljudno prosimo, da potniki svojih vozil ne parkirate izven označenih parkirnih mest ali na voziščih, površinah za pešce ter kolesarje ali na industrijskih ter gradbiščnih površinah, saj boste s tem resno ogrozili varnost prometa in varnost pri izvajanju gradbenih del.

Oglejte si tudi