Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
-1°C
JUTRI
10°C
-2°C
Oceni objavo

Pridružite se prostovoljcem!

Prostovoljsko delo lahko opravljajo moški, ženske, mladi in otroci ali starejši. Omejeno je le s potrebami organizacije, njenih uporabnikov in zmožnosti prostovoljca. Mnoge organizacije, ki v svoje delo vključujejo prostovoljce, bi vam lahko povedale, da brez prostovoljcev ne bi bile to, kar so.

Prostovoljsko delo pozitivno vpliva tako na uresničevanje poslanstva nevladnih organizacij kot na prostovoljce, ki k temu prispevajo s svojim delom. Se želite pridružiti ljudem, ki svoj prosti čas namenjajo stvarem, ki jih veselijo, hkrati pa pri tem pomagajo drugim, pridobivajo pomembne izkušnje z različnih področij dela, spoznavajo nove ljudi in si s tem odpirajo tudi dodatne možnosti zaposlitve?

Za lažji začetek smo za vas zbrali aktualna prostovoljska dela v občini Zagorje ob Savi:

  • Pomoč pri organizaciji dogodkov

Rdeči križ – Območno združenje Zagorje ob Savi vabi prostovoljce, za pomoč pri organizaciji in izvedbi dogodkov (delo na stojnicah, priprava prostora, animacija na prireditvah). Želijo si komunikativnih prostovoljcev, ki z veseljem priskočijo na pomoč. Zaželena je tudi izobrazba oz. izkušnje s področja medicine in opravljen izpit iz prve pomoči. Vsi zainteresirani se lahko obrnete na gospo Štefko Suša na info@rksoz-zagorje.si ali telefonsko številko 041 772 621.

  • Medgeneracijsko povezovanje

OZRK Zagorje ob Savi vabi prostovoljce za druženje, branje in igranje družabnih in drugih iger s starejšimi okviru medgeneracijske skupine v Zagorju. Želijo si komunikativnih, prijaznih prostovoljcev, ki so pripravljeni pomagati in poznajo osnove dela z računalnikom ter so vešči uporabe spletnih orodij. V kolikor vas tako delo veseli se javite gospe Štefki Suša na info@rksoz-zagorje.si ali 041 772 621.

  • Brezplačni prevozi za starejše (Sopotniki)

Prostovoljci, ki ste komunikativni in imate vozniški izpit kategorije B, se lahko pridružite programu Sopotniki, ki ga na lokalni ravni koordinirajo v OZRK Zagorje ob Savi. Kot prostovoljci programa Sopotniki lahko z vozilom v lasti Občine opravljate brezplačne prevoze starejših do zdravstvenih ustanov, trgovine ali po opravkih. Za opravljanje prostovoljskega dela se dogovorite z lokalno koordinatorko programa, gospo Štefko Suša (031 825 555, stefka.susa@sopotniki.org).  

Ne spreglejte aktualnih prostovoljskih del. Prijavite se na brezplačno SMS obveščanje, pošljite sporočilo s ključno besedo PRIJAVA na 030 400 444.

Vedno pa lahko tudi sami vzpostavite stik z lokalnimi NVO in preverite, ali se jim lahko pridružite kot prostovoljci ter kakšno delo lahko opravljate. Za lažji začetek smo aktualna prostovoljska dela v občinah zasavske regije zbrali na enem mestu. Obiščite spletno stran www.consulta.si in na zavihku »Prostovoljstvo« poiščite prostovoljske priložnosti ali skenirajte QR kodo na fotografiji v članku.

Iščete prostovoljce?

Nevladne organizacije in organizacije s prostovoljskim programom iz zasavske regije vabimo, da nam konkretne potrebe po prostovoljcih sporočite preko obrazca, ki je dostopen na povezavi.

Vse prejete potrebe po prostovoljcih bomo v javnosti razširili preko sistema SMS obveščanja o prostovoljskih delih, na spletni strani www.consulta.si, Facebook strani PodporazaNVO in v Facebook skupini ZaNVO – nevladne organizacije zasavske regije ter preko e-obvestilnika Regionalnega centra NVO (prijavite se lahko TUKAJ).

Prejemate denarno socialno pomoč?

Prostovoljci, ki ste hkrati tudi prejemniki denarne socialne pomoči oz. izpolnjujete pogoje za prejemanje denarne socialne pomoči, ste upravičeni do dodatka za delovno aktivnost. Samo opravljanje prostovoljskega delo ni dovolj za pridobitev dodatka na delovno aktivnost. Prostovoljsko delo morate opravljati pri organizaciji, ki je vpisana v Vpisnik prostovoljskih organizacij na AJPES, s katero imate sklenjen dogovor o opravljanju prostovoljskega dela, pri tem pa letno opravite vsaj 24 prostovoljskih ur. Kopijo podpisanega dogovora o opravljanju prostovoljskega dela predložite na CSD (ob vlogi za denarno socialno pomoč ali skupaj z obrazcem za sporočanje sprememb glede uveljavljanja pravic iz javnih sredstev). O opravljenih prostovoljskih urah mesečno poročate na CSD. Kako do dodatka na delovno aktivnost si preberite na povezavi.

Oglejte si tudi