Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

Pot Srečno tudi uradno odprta

V soboto, 8. oktobra 2022, smo tudi uradno odprli Pot Srečno, ki povezuje štiri občine, ki jih druži skupna rudarska preteklost. Uradno odprtje Poti Srečno, v dolžini 29,7 kmm se je pričela s svečanim prerezom traku v Laškem, ki so ga opravili župani Občin Laško, Hrastnik in Zagorje ter podžupanja Trbovelj.

Ob spremljavi godbe na pihala iz Laškega je okoli 170 pohodnikov odšlo na pot ob 7.45. Pot nas je vodila skozi 4 občine. V vsaki od njih smo imeli krajši postanek, kjer so lokalna društva poskrbela, da nismo bili lačni in ne žejni. Velik del poti nas je vodil skozi naravo, kjer smo lahko občudovali razgibano hribovito območje s premogom v svojih nedrjih, ki je za vedno povezalo prebivalce teh krajev. Na poti je bilo večkrat slišati rudarski pozdrav SREČNO, ki še danes zaznamuje vse zasavske kraje.

V Evroparku Zagorje je društvo za zdravilne rastline Zasavje pohodnikom predstavilo delovanje svojega društva- vrta tete Johance. Zaključek pohoda pa je bil v zagorskem Pristanu, kjer smo se pohodniki po dobrih osmih urah hoje ob zvokih glasbe okrepčali z golažem. Vsi zainteresirani, vključno z družinami z  otroki, so si nadeli čelade in se pod strokovnim vodstvom društva RMED Srečno Zagorje odpravili na ogled Oljnega rova. Sledilo je skupinsko slikanje pohodnikov z jamskim škratom Perkmandeljcem v ozadju.

Besedilo: Franci Brinovec, RMED Srečno Zagorje, foto: RMED Srečno, D. K. 

Oglejte si tudi