Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
-1°C
JUTRI
10°C
-4°C
Oceni objavo

Odprtje novih prostorov ZLU

Na Cankarjevem trgu v Zagorju je, 21. 4. 2022, potekala slovesnost ob predaji novih prostorov Zasavski ljudski univerzi, ki je v Zagorju našla novo domovanje v stavbi na številki 4.

Gre za obnovljeno stavbo, kjer je kar pol stoletja domovala Glasbena šola Zagorje, sedaj pa energetsko obnovljena in prenovljena v notranjosti nudi odlične pogoje za izobraževanje odraslih. S selitvijo z Grajske ulice na Cankarjev trg je ZLU dobila več učilnic in pisarn. Na skoraj 340 kvadratnih metrih imajo tako urejenih 5 pisarn, 6 učilnic, učno kuhinjo z zbornico, središče za samostojno učenje, ločene sanitarije, prostor za arhiv. Na voljo so tudi tri učilnice v pritličju, ki so primerne za invalide. Stavba v celoti meri 664 kv. metrov.

Kot je v nagovoru povedala direktorica ZLU Polona Trebušak, se zgodovina ponavlja, sanje pa se uresničujejo. »Pred 24 leti je imela takratna Revirska delavska univerza v Trbovljah na voljo dve pisarni in nič učilnic. Občina Zagorje ob Savi je že takrat prisluhnila stiski in v brezplačno uporabo ponudila dodatne prostore v rudniški graščini, ki so zadoščali dolga leta,« je med drugim povedala direktorica, in dodala, da so se potrebe po več prostorih pojavile pred leti.

Od novembra lani do sredine letošnjega februarja je potekal projekt prenove in selitve v prostore, ki so jih danes slovesno odprli. Zasavska ljudska univerza ima sicer sedež še vedno v Trbovljah, na Trgu svobode 11 a.

Matjaž Švagan, župan Občine Zagorje ob Savi, je med drugim povedal, da se sam ne obremenjuje s tem, kje je sedež neke organizacije, saj za Zagorjanke in Zagorjane ni občinskih meja. Pomembno je, da je v Zagorju lepo živeti in delati, zato je prav, da imajo vsi, ki ustvarjajo v zagorski dolini, dobre pogoje za delo. »Z direktorico Polono Trebušak sva skupaj našla pozitivno energijo za ureditev sodobnih prostorov tako za zaposlene kot za uporabnike, saj se vsi zavedamo, da je eden najpomembnejših pogojev za razvoj uspešnega Zagorja kvalitetno izobraževanje,« je povedal župan.

Za kulturni program so poskrbeli malčki iz Vrtca Zagorje, Glasbena šola Zagorje, Glasbena šola Trbovlje in učenke in učenci OŠ dr. Slavka Gruma, ki se izobražujejo v neposredni bližini Zasavske ljudske univerze.

Oglejte si tudi