Logo MojaObčina.si

Zagorje ob Savi

DANES
21°C
1°C
JUTRI
18°C
-1°C
1789

V Hrastniku podpisan sporazum o sodelovanju z vključenimi v program NVO s potencialom

V četrtek, 15. 12. 2016, smo na srečanju nevladnih organizacij v Muzeju Hrastnik podpisali sporazum o sodelovanju z osmimi nevladnimi organizacijami iz zasavske regije, ki bodo krepile svoje kapacitete na organizacijskem, strokovnem in zagovorniškem področju. Iz občine Zagorje ob Savi sta vključeni dve NVO. Katere so te organizacije?

V program NVO s potencialom se je prijavilo 11 nevladnih organizacij med katerimi je trenutno v program vključenih osem organizacij s katerimi smo podpisali sporazum o sodelovanju. Sporazum je zaveza tako nevladnih organizacij vključenih v program, kot ZLHT -  Regionalnega centra NVO, da aktivno pristopimo k usposabljanju, s ciljem krepitve organizacij za njihovo rast in napredovanje ter nenazadnje k uspešnemu zadovoljevanju lokalnih potreb. 

NVO s potencialom je tako nevladna organizacija, ki je pripravljena prispevati k razvoju lokalne skupnosti. Organizacija je aktivna, ima vizijo in ve kaj želi v prihodnosti doseči, ima idejo, kako to narediti, motivacijo, da prispeva k razvoju skupnosti, ima fokus pri zasledovanju cilja in kapacitete, da to uresniči. Med prijavljenimi NVO smo izbrali tiste, ki so pokazale pripravljenost na sodelovanje in izpolnjevale zastavljene pogoje. 

V program NVO s potencialom so vključeni: 

Društvo Marionetno gledališče Jurček
Društvo prijateljev mladine Trbovlje
Društvo Šula itd so.p.
Društvo za kakovost življenja Spiritual
Medgeneracijsko društvo Srečno Zagorje
Medgeneracijsko glasbeno društvo Litija
Medobčinsko društvo invalidov občin Litija in Šmartno pri Litiji, socialno podjetje
Zavod za razvoj zavesti Družinsko gledališče Kolenc 

Namen programa NVO s potencialom je izbranim nevladnim organizacijam v regiji omogočiti, da z našo pomočjo naredijo preboj na zadanem področju in podpora, da prispevanjo h konkretnim spremembam v skupnosti. Izbranim NVO s potencialom bomo nudili različna brezplačna usposabljanja in mentorstvo z namenom, da bodo uspešna pri doseganju zastavljenih ciljev.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi