Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
-4°C
JUTRI
14°C
-0°C
Oceni objavo

Brezplačni prostori za NVO v Zagorju ob Savi - dan odprtih vrat

V Zagorju je svoja vrata odprl Regionalni center NVO, ki v svoje prostore vabi nevladne organizacije iz zasavske regije. Skupnostni prostor za nevladne organizacije bo tako brezplačno na voljo do konca oktobra 2020. V četrtek, 12. 3. 2020 ob 17. uri vabljeni na ogled prostora in druženje z drugimi uporabniki.

 

Dobrodošli v skupnostnih prostorih za NVO!

 

Dan odprtih vrat je namenjen temu, da raziščete prostore in njihov potencial ter spoznate druge nevladne organizacije, ki bodo uporabljale prostor. Skupaj bomo sestavili program, ki bi se lahko odvijal v prostorih, dorekli obveščanje o dogodkih, komunikacijo med uporabniki in način uporabe prostorov.

 

Kot se za vselitve spodobi bo dobrodošla kakšna zelena rastlina, ki bo čistila zrak v prostorih ali prigrizek za skupno pogostitev ;)

 

Vsi zainteresirani za uporabo prostorov in udeležbo na srečanju se nam javite na kristijan.adamlje@consulta.si ali 059 927 619.

 

Uporaba skupnostnih prostorov

 

Nekdaj pošta, nato ZZZS, do prekratkim prostor za sodelo ali coworking v okviru Društva Punkt, zdaj Regionalni center za NVO. Na Cesti Borisa Kidriča 2 v Zagorju ob Savi je tako nekaj več kot 160 m2 prostorov, ki so opremljeni s sanitarijami, brezžičnim internetom in osnovnim pohištvom. Prostori so tako primerni za sestanke, predavanja, delavnice, srečanja, vaje ali pa jih lahko uporabljate kot pisarno. Prepričani smo, da se lahko v njih odvija pester program tako za vaše člane kot širšo javnost. V njih bomo del naših podpornih aktivnosti, ki so namenjene nevladnim organizacijam iz zasavske regije izvajali v okviru Regionalnega centra NVO. Izvajale se bodo različne brezplačne delavnice, posveti, srečanja in svetovanja za NVO. Prostor pa lahko z vašimi aktivnostmi obogatite tudi vi.

 

Brezplačno uporabo prostorov nam omogoča Občina Zagorje ob Savi, ki krije tudi del stroškov. Koordinacijo uporabe in del stroškov pa bomo krili v okviru Regionalnega centra NVO. Del opreme, kot so mize in stoli so ostali od Društva Punkt, ki nam jih je pustil v uporabo. Drugo opremo si lahko organizacije za izvedbo aktivnosti med seboj posojamo v okviru Knjižnice stvari, ki se ji lahko pridružite.  

 

Ali nevladne organizacije v zasavski regije res potrebujejo prostore?

 

Večkrat smo naleteli na izražene potrebe različnih nevladnih organizacij iz regije po prostorih za delo in izvajanje aktivnosti. Pokazala se je priložnost, da prostore, ki so v lasti Občine Zagorje in čakajo na prenovo ob razširitvi knjižnice, dobimo začasno v brezplačno uporabo. Začetek del je predviden konec leta 2020, prostore smo tako dobili v uporabo za izvajanje aktivnosti Regionalnega centa NVO do 31. 10. 2020. Želimo si, da bi bili prostori čim bolj izkoriščeni zato smo odprli možnost, da jih za izvajanje svojih aktivnosti, srečanj, sestankov, delavnic, rednega dela idr. brezplačno koristijo tudi druge nevladne organizacije iz regije. S tem bomo dobili tudi odgovor ali je potreba po prostorih za delo in izvajanje aktivnosti med organizacijami v regiji resnična potreba.

 

Vabljeni, da se nam pridružite!

 

Nevladne organizacije iz zasavske regije, ki imate interes po brezplačni uporabi prostora, vabimo, da se nam javite na kristijan.adamlje@consulta.si ali na telefonsko številko 05927619.

 

 

Oglejte si tudi