Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
20°C
4°C
Oceni objavo

V tebi je več kot si misliš. Mednarodni program MEPI na SŠ Zagorje

Že 20 let je program MEPI v Sloveniji, toda samo dve leti bo minilo, odkar je v program vstopila prva zasavska šola Srednja šola Zagorje. Kmalu zatem pa tudi Osnovna šola Toneta Okrogarja in Srednja tehniška in poklicna šola Trbovlje. 

 

Mednarodni program MEPI je namenjen mladim od 14. do 25. leta starosti. S sodelovanjem v prostovoljstvu in športu ter z učenjem veščin postajajo udeleženci bolj samozavestni, vztrajni in komunikativni. Pridobivajo neformalna znanja in se tudi zabavajo. Del programa pa so tudi pustolovske in raziskovalne odprave, ki jih načrtujejo in izvedejo mladi sami. Vse kompetence, ki jih ob tem pridobijo, so pomembna popotnica v svet odraslih. 

 

27.1.2017 so v Steklarni Hrastnik, podpornici programa, ob pristonosti zasavskih županov, organizacij, ki so pomagale mladim, staršev in drugih podelili prva bronasta priznanja. Ker program izhaja iz Velike Britanije, je Nastji, Blažu in Mihi iz STPŠ priznanja izročila britanska veleposlanica Sophie Honey. 

Če si med  14. do 25. letom starosti  se nam pridruži. V  primeru, da si starejši in imaš znanja, ki jih želiš deliti z mladimi, pa  postani njihov inštruktor. 

 

 

 

 

Oglejte si tudi