Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
-4°C
JUTRI
13°C
1°C
Oceni objavo

Davčne blagajne v nevladnih organizacijah

Z naslednjim letom, 2. januarja 2016, se bo začel izvajati Zakon o davčnem potrjevanju računov, po katerem bodo morali zavezanci izdajati gotovinske račune s pomočjo davčnih blagajn oziroma potrditi izdane račune na FURS. Zakon obvezuje tudi nevladne organizacije, ki pri svojem delovanju poslujejo z gotovino (prodajajo izdelke, zaračunavajo storitve, organizirajo prireditve s prodajo vstopnic, ipd.).

Društvo Geoss in Društvo za podporo civilne družbe vabita predstavnike nevladnih organizacij na izobraževanje s predstavitvijo novosti in obveznosti glede uporabe davčnih blagajn in potrjevanja računov. Tematika davčnih blagajn bo prikazana s pravnega in praktično računovodskega vidika ter hkrati prilagojena situacijam, s katerimi se srečujejo nevladne organizacije

Seznanite se s t.i. davčnimi blagajnami na usposabljanju, ki bo v četrtek, 17.12.2015 ob 17.00 v veliki sejni sobi Občine Litija.


Program:

  • gotovinsko poslovanje,
  • davčne blagajne – izdajanje gotovinskih računov po novem,
  • uporaba vezane knjige računov,
  • interni akti o davčnih blagajnah.

 

Izvajalki:

 

Izvajalki izobraževanja Petra Cilenšek in Tjaša Bajc sta strokovnjakinji s področja prava in računovodstva za nevladne organizacije. 

 

Prijava:

Za udeležbo na izobraževanju je obvezna e - prijava. Prijavite se na povezavi e-prijava do zasedbe mest.

 

Kotizacija:

Cena izobraževanja je 15,00 EUR na udeleženca. Plačljivo po predračunu, ki vam ga pošljemo po prijavi.

Za več infomracij pokličite na telefonsko številko 059 927 619 ali pišite na info@consulta.si.

 

Vljudno vabljeni!

Oglejte si tudi