Logo MojaObčina.si

Zagorje ob Savi

DANES
2°C
-5°C
JUTRI
1°C
-2°C
2878

54. slikarska kolonija Izlake - Zagorje

Najstarejša slikarska kolonija v tem delu sveta, Slikarska kolonija Izlake - Zagorje, letos poteka že kar štiriinpetdeseto leto zapored. Prva kolonija se je zgodila leta 1964, pobudo zanjo je takrat dal domači slikar Tone Leskovšek, pri realizaciji pa so mu moralno in organizacijsko pomagali slikarji Milan Rijavec, Ivo Seljak Čopič, Franc Kopitar, Društvo slovenskih likovnih umetnikov in druge organizacije ter posamezniki in takratni zagorski župan Dušan Kolenc.
Slikarji, ki so se letošnje kolonije udeležili, so se prvič zbrali včeraj, 10. julija 2017, v gostišču Kum, kjer bodo v času desetdnevne kolonije tudi prebivali. Ustvarjali pa bodo v stekleni dvorani Delavskega doma Zagorje, kjer je vzpostavljen začasni atelje.
Poleg samega slikanja in druženja slikarjev bo kolonija tudi letos ponudila bogat spremljevalni program, ki je namenjen obiskovalcem. Tako se boste obiskovalci lahko udeležili otroške likovne delavnice, otvoritve razstave akademske slikarke Huiqin Wang v galeriji Medija v četrtek, 13. julija, ob 19. uri, ter predstavitve udeležencev s koncertom Adija Smolarja na terasi Delavskega doma v Zagorju, ki bo potekal v nedeljo, 16. julija, ob 20. uri. Ves čas trajanja kolonije pa se lahko ustavite v ateljeju in si ogledate slikarje pri delu. Razstava končanih del, nastalih v okviru kolonije, pa bo na ogled od 19. julija od 12. ure dalje.

Vabljeni!
Več o koloniji si preberite na njihovi uradni spletni strani.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij