Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
14°C
JUTRI
24°C
10°C
Oceni objavo

Noč na Vrhniki znova privabila na tisoče ljudi

Vrhnika, 13. junij – Največja zabavna prireditev v Cankarjevem mestu je še enkrat potrdila sloves izpred preteklih dni, saj je osemurni glasbeni šov obiskalo na tisoče ljudi.

Pred prireditvijo sta mlajše animirala plesno navijaška skupina Žabice ter družinsko gledališče Kolenc, po devetnajsti uri pa se je »začelo zares«. Za skupino Joške v'n je nastopila legendarna skupina Pod Design, ki letos praznuje že 30 let obstoja. Skupina je držala na nogah zbirajočo se množico kar dve uri, ko je oder zasedel trenutno najbolj vroči duet Maraaya. Marjetka in Ray sta imela veliko opraviti tudi pod odrom, kamor so se zgrinjale množice oboževalcev, ki so čakale na bodisi podpis bodisi na selfie z evrovizijskima zvezdnikoma. Za njima so prišli na vrsto ljubitelji rocka, kajti oder je zasedla skupina Tabu, ki je pred tedni začela nastopati z novo pevko Evo Beus. Njen suveren nastop je v sklepnem delu nadgradila nekdanja prva Tabujeva pevka Nina Vodopivec, ki je v svojem značilnem odštekanem slogu s kančkom nepredvidljivost, že skoraj zmedla člane skupine, vsekakor pa navdušila publiko – med drugim z dolgim poljubom svoje naslednice Eve. Prav po divje, kot se je tudi glasil njihov zadnji komad… Pozornost občinstva se je ob polnoči preusmerila na svod, ki ga je obarval Hamexov ognjemet, takoj za tem pa so sledili elektronski ritmi beograjske skupine Djomla KS, ki jo poznamo po poletnem hitu iz leta 2013 »Gajba puna piva«. Večer je sklenila skupina Mambo Kings, ki je pred kratkim s prej omenjeno beograjsko skupino združila moči in posnela novo pesem »Pijemo danima«.
Noč na Vrhniki sta organizirala prireditvena agencija Interplan in Zavod Ivana Cankarja Vrhnika v sodelovanju z občino in številnimi donatorji.

Gašper Tominc, foto: GT

Oglejte si tudi