Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
4°C
NED.
14°C
1°C
Oceni objavo

Vrhnika – Planina – Sv. Trije Kralji

Še zadnjič letos smo Veseli Triglavci po načrtu pohodov za leto 2016 odkorakali lahkotnih nog v višave. Kot običajno, smo se na sobotno jutro ob 8. uri zbrali pred vrhniško osnovno šolo ter se skozi stari del Vrhnike sprehodili čez Tankovsko in se povzpeli čez Storžev grič in Špico na Planino (733 m). V koči smo se malček pogreli, popili čaj in se nato spustili do brunarice Ulovka. Od tu naprej nas je pot vodila skozi Zaplano do ranča g. Jelka Orla, kjer sta nas v prelepem sončnem dopoldnevu skupaj z ženo Metko pogostila z domačimi dobrotami, za kar se jima lepo zahvaljujemo. Ob prijetnem sončku in še lepšem druženju se je bilo kar težko posloviti od prelepe narave, ki nas je obkrožala. Pešpot smo nadaljevali skozi gozd vse do vrha Sv. Treh Kraljev (884 m), kjer nas je pričakal prečudovit razgled na mogočne Julijske Alpe. V koči smo se okrepčali z zasluženo malico ter se v popoldanskih urah proti domu odpeljali z avtobusom.

In če strnemo letošnje leto v samo dve besedi: bilo je razgibano in čudovito. In vemo, da bo v prihodnje tudi tako oziroma še boljše.

Ob koncu letošnjega in začetku prihodnjega leta pa vljudno vabimo vse ljubitelje pohodništva in narave, ki bi radi skupaj z nami odkrivali prelepe vrhove slovenskih in tujih gora, da se nam pridružijo.

 Življenje je potovanje,za katerega nihče ne dobi zemljevida.Vsakdo potuje po svoje in si sproti rišesvoj zemljevid.Vsaka risba je nov smerokaz za vse,ki hodimo po poteh življenja.Naj bo novo leto pot dobre volje, ljubezni in zdravja!SREČNO 2017

VESELI TRIGLAVCI

Besedilo: Branka Gutnik

Foto: Branka Gutnik

Oglejte si tudi