Logo MojaObčina.si

Vrhnika

JUTRI
1°C
-2°C
TOR.
3°C
-4°C
Deli
2455

Smučišče v Šentjoštu začelo obratovati

Šentjošt, 2. december – Šentjoško smučišče je kot prvo od malih smučišč v Sloveniji danes odprlo vrata smučarskim navdušencem. Ne glede na razmeroma mrzlo in rahlo vetrovno vreme, je dopoldne že privabilo domačine in tudi nekaj smučarjev iz širše okolice.

Kot je pojasnil Robert Oblak, ki vodi smučarsko sekcijo šentjoškega športnega društva, slednje pa je lastnik in upravlja s smučiščem, so se na letošnjo sezono dobro pripravili. Teptalec snega ima novo »frezo«, postavili so nove drogove za reflektorje in povečali vodohran iz katerega črpajo vodo za umetno zasneževanje. »Sezona se je začela fantastično, upam, da bo tako ostalo tudi naprej,« je pokomentiral začetek smučarske sezone Oblak. V kolikor padavin ne bo, si bodo pomagali z dvema topovoma, za kar pa mora biti dovolj nizka zračna vlaga.

Šentjoško smučišče slovi kot družinam prijazno smučišče, sploh najmlajšim, ker je strmina otroške proge minimalna. Zato je učenje prvih smučarskih zavojev na njej otrokom prijazno, kot tudi otroška vrvna žičnica s katero se lahko otroci že zelo kmalu, ko osvojijo nekaj znanja, vozijo sami. Tisti, katerih znanje pa prerase otroško progo, lahko poprimejo za krožnike visokovrvne žičnice na progi za odrasle.

Društvo bo tako kot dosedanja leta organiziralo individualne in skupinske smučarske tečaje, na sporedu imajo predvidene tudi smučarske tekme. »Vse, ki jih zanima smučanje pri nas, vabim, da si podrobnejše informacije poiščejo na naši spletni strani smucisce.stjost.si. Na spletni strani je možen ogled smučišča v živo, ki ga omogoča vremenska kamera. Tako boste vedno dobili najbolj aktualne informacije o smučišču,« je še dejal Oblak. Smučišče med tednom obratuje med 16. in 19. uro, v sboto in nedeljo pa med 9. in 18. uro. Med počitnicami je obratovalni čas podaljšan, in sicer med 10. in 19. uro.

Gašper Tominc, foto: GT

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij