Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
4°C
PET.
16°C
2°C
Oceni objavo

Jubilejni 20. pohod po Vrhniški planinski poti

Planinska skupina Veselih triglavcev, pri Planinskem društvu Vrhnika je ob prazničnem dnevu upora proti okupatorju v nedeljo, dne 27. 4. 2014 organizirala jubilejni 20. pohod planincev po Vrhniški planinski poti.

Na Trgu Karla Grabeljška na Vrhniki se je do 7. ure zjutraj prijavilo skoraj 50 pohodnikov. Kolono pohodnikov je vodil novi (stari) vodja planinske skupine Veselih triglavcev. Srečo Krašovec skozi Lošco do Mirk in nato po Češnjici vse do odcepa ceste za Pokojišče za Ljubljanski vrh. Tam sta nas pričakala sam predsednik Planinskega društva Vrhnika Jože Šušteršič s soprogo in nam postregla s šilcem dobrega domačega žganja.

 

Pot smo nadaljevali po makadamski cesti mimo Dolgih talov vse do koče pri TV-17, vmes pa so nekateri za povrh nabrali še za pol košare mavrahov. Tu so nas s toplim čajem, piškoti in še čem, pričakali vsakoletni dobri gostitelji člani Zveze borcev za vrednote NOB Vrhnika pod vodstvom predsednika Kikelj Janeza. Po nekaj minutnem postanku nas je pot vodila po makadamski cesti vse do koče na Jerinovcu, kjer smo se ponovno rahlo okrepčali. Od tu naprej pa čez gozd vse do Štampetovega mostu, mimo kasarne Ivana Cankarja na Raskovcu do kmetije Osenk in nato čez Blatni dol mimo bukve do koče na Planini.

 

Ob prijetnem druženju v koči na Planini, sta predsednik PD Vrhnika, Jože Šušteršič in vodja Veselih triglavcev, Srečo Krašovec podelila 2 priznanji za udeležbo na vseh 20-ih pohodih po Vrhniški planinski poti in sicer Susman Jaki ter Per Nejcu, tudi sicer članoma Veselih triglavcev.

 

Naj se v imenu Veselih triglavcev zahvalim vsem pohodnikom, ki so bili zares disciplinirani med pohodom, še posebej zaradi specifičnosti same poti (posledice žledu), Miru Malneršiču za dosledno vodenje evidence vseh pohodnikov, Tinetu Suhadolniku za izdelavo ličnih priznanj, predsedniku PD Vrhnika, Jožetu Šušteršiču za logistiko med samim pohodom, članom ZB  Vrhnika za topel sprejem na TV-17,  osebju planinske koče na Planini in na koncu še Tonetu, Marku, Marti, Miranu in Sreču za trud ob čiščenju posledic žledu na Vrhniški planinski poti, ki je prav zaradi tega letos nekoliko bolj zavila proti Vrhniki (Blatni dol) in ne kot sicer, proti Staremu malnu in Lintvernu.

 

Ob tej priložnosti naj ponovno vse zainteresirane spomnim, da se bliža rok 15. 6. 2014, to je rok, do katerega se bodo zbirale zadnje prijave za letošnji jubilejni Lenčev pohod Vrhnika – Triglav, ko mineva 40let od prvega pohoda.  Prijave zbiramo v gostilni Pri Kranjc na Vrhniki.

 

Besedilo: Miran Štupica

Foto: Miro Malneršič in Miran Štupica

Oglejte si tudi