Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Miklavžev sejem – sejem predvsem unikatnih izdelkov

Vrhnika, 5. – 6. december – Dvodnevni Miklavžev sejem, ki ga je organiziral Zavod Ivana Cankarja Vrhnika, je na Sodnijski trg privabil čez trideset različnih prodajalcev, katerim je bilo skupno, da so večinoma ponujali ročno izdelane izdelke
Obiskovalci so lahko kupili unikatna Miklavževa darila, največkrat tudi po ugodni ceni. Nakit, knjige, adventni venčki, različni leseni predmeti, izdelki iz blaga so le delček tistega, med katerim so lahko izbirali kupci. Sejem, ki ga je v soboto nekoliko okrnilo slabo vreme, je imel tudi pester spremljevalni program, ki so ga oblikovale različne otroške skupine ali posamezniki, dvakrat pa so oder zasedli tudi igralci otroških predstav. Vrhunec prvega dne je predstavljalo Miklavževanje, o katerem pišemo v posebnem prispevku, drugi dan pa so dogajanje simbolično sklenili mlajši vrhniški osnovnošolci in otroci iz vrtca, ki so pripravili kopico okraskov ter z njimi okrasili tamkajšnjo novoletno smreko.
Sočasno s sejmom je oba dneva potekal tudi Smučarski sejem v organizaciji lokalnega smučarskega društva. Sprejeli so ogromno smučarske opreme, ki so jo preko komisijske prodaje ponujali mimoidočim. Na ta način, niso samo popularizirali smučanje, marveč so tudi poskrbeli, da so lahko tisti posamezniki, ki si težko privoščijo smučarsko opremo, le to dobili po zelo ugodni ceni.


Gašper Tominc, foto. GT

Oglejte si tudi