Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Slomškarji na Ljubljanskem maratonu

Učenci in učitelji iz OŠ Antona Martina Slomška Vrhnika smo tudi letos nadaljevali s tradicionalno udeležbo na Ljubljanskem maratonu. Vsi skupaj smo se veselili tekaško obarvane sobote, ko so bili organizirani teki za osnovnošolce. V lepem jesenskem popoldnevu se je zbralo 62 učencev, to je glede na število vseh učencev naše šole kar veliko.

 

Za učence 1. in 2. razreda je bil na programu promocijski netekmovalni tek v dolžini 600 m, za učence od 3. do 5. razreda pa 1600 m. Tu je bila udeležba najštevilčnejša, saj učenci 1. in 2. triade res radi tečejo. Vsi so uspešno pritekli do cilja, za svoj trud so bili nagrajeni z majico, medaljo in diplomo.

 

Za učence od 6. do 9. razreda je bil tek še malo zahtevnejši, saj so pretekli progo v dolžini 2000 m, obenem pa so tekmovali še za čim boljšo uvrstitev. V tej skupini smo imeli manj tekmovalcev, vendar so se vsi potrudili, tekli po svojih sposobnostih, na koncu rezultat niti ni pomemben, saj so vsi, ki pridejo do cilja, zmagovalci. Tudi oni so se lahko razveselili majice, medalje in diplome.

 

Celotna prireditev je potekala v prijetnem športnem vzdušju, lepo je bilo videti vrvež otrok in zadovoljne obraze po končanih tekih. Našim učencem še enkrat čestitamo, izrekamo priznanje ter pohvalo za udeležbo in športno borbo, ki so jo pokazali. Zahvaljujemo se staršem, ki so svoje otroke pripeljali v Ljubljano in jim s tem omogočili aktivno sodelovanje na največji športno rekreativni prireditvi v Sloveniji.

 

Ekipa učencev in učiteljev OŠ AMS

Oglejte si tudi