Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Poročilo Občnega zbora Planinskega društva Vrhnika za leto 2019

V petek, 14. februarja 2020, smo se planinci PD Vrhnika srečali na občnem zboru. Pregledali smo poslovanje v letu 2019 in se seznanili z načrti za leto 2020. 

 

Po uvodnem pozdravu predsednika društva, Tomaža Stržinarja, so mladi planinci imeli krajši kulturni program, kateremu je sledila podelitev znakov PZS, mladim planincem. Bronasti znak je dobili Viktor Božnar, Srebrni znak pa so prejeli David Božnar, Urh Mihevc in Mina – Kora Moritoki Škof. 

 

Po izvolitvi organov občnega zbora, kateremu je predsedoval Jože Verbič, je sledilo poročilo predsednika društva.

V letu 2019 je društvo imelo 660 članov, prostovoljci pa smo opravili 9.500 ur. Tomaž se je udeleževal sej MDO Notranjske, skupščine PZS v Mariboru in podelitve priznanj PZS v Laškem, kjer je Milan Jerman ob svojem jubileju prejel Spominsko plaketo PZS. Udeležil se je tudi srečanja Notranjskih planincev v Suhem dolu, akcije »Gluhi strežejo« na Planini in posveta PZS na Vrhniki. V lanskem letu smo na Planini vgradili novo čistilno napravo. Turistično društvo Blagajana je Koči na Planini nad Vrhniko podelilo priznanje za najlepše urejen javni objekt v občini Vrhnika v letu 2019. 

Tomaž se je v imenu društva zahvalil bivšemu najmeniku Koče na Planini, Mitji Kovačiču.

Poročila za lansko leto so podali načelniki odsekov in predstavniki planinskih skupin, katera lahko mesečno prebirate v Našem časopisu in spletnih straneh. Svoje poročilo sta prebrali tudi blagajničarka PD in predsednica Nadzornega odbora. 

 

Na koncu je sledila podelitev društvenih priznanj. Bronasti znak PD Vrhnika sta prejela Simon Bizjan in Peter Kenk.

Posebne časti pa so bili deležni planinci, ki so za dolgoletno in uspešno delo prejeli priznanja Planinske zveze Slovenije. Podelil jih je predstavnik PZS, Miro Mlinar. Bronasti častni znak PZS so prejeli Tatjana Pečlin, Primož Pečlin in Tine Turšič, srebrni častni znak PZS, Tone Gutnik in Peter Suhadolnik, dobitnik zlatega častnega znaka PZS pa je bil Janez Petrič.

Naš dolgoletni, še vedno aktivni član, Jože Šušteršič, pa je postal Častni član PD Vrhnika.

Po končanem uradnem delu nas je predsednik zbora povabil na pogostitev v avlo OŠ Ivana Cankarja, za katero je poskrbel naš novi najemnik koče na Planini, Robi Sukič.

 

Zapisala: Polona Verbič

Fotografije: Miran Klavora

Oglejte si tudi