Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Spoznajte Ljubljanico preko »O-mobila«

Vrhnika, 12. maj – V parku pred Zavodom Ivana Cankarja Vrhnika so postavili nenavadno, skulpturo, ki že po zunanjosti pritegne pozornost in s svojo veliko odprtino kar vabi v svoje nedrje. Tisti, ki ste si jo že ogledali, veste, da govori o reki Ljubljanici.

V arhitekturnem biroju Delavnica d.o.o., kjer je nastalo mobilno razstavišče, so pojasnili, da želijo z njim izzvati vprašanje odnosa ljudi do reke. »Interaktivni modul ‘O-mobil’ je izdelan iz zunanjega plašča plastenk, ki simbolizirajo vodo, hkrati pa ozaveščajo javnost o ekološkem ravnanju z odpadki, ter notranjega plašča z vsebinami, ki jih obiskovalec z vrtenjem posameznega sloja sestavlja v vsebinske sklope.« Notranjost na jedrnat in poljuden način skozi interaktivno igro uporabnikov le te osvešča o bogati naravni in kulturni dediščini reke Ljubljanice.

Mobilno razstavišče naj bi bilo v parku na ogled do jeseni. Pri projketu so sodelovali: arhitekturni biro Delavnica d.o.o., Ministrstvo za kulturo RS, ZIC Vrhnika, TD Blagajana ter Muzej in galerije mesta Ljubljane.

 

Gašper Tominc, foto: GT

Oglejte si tudi