Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

S prazničnim pecivom razveselili zaposlene na Kliniki za infekcijske bolezni UKC Ljubljana

Na zadnjem sestanku UO PGD Podsmreka v začetku decembra se je rodila zanimiva ideja za posebno predpraznično akcijo. Bližal so se namreč za mnoge najlepši čas v letu, praznični dnevi, ko se na božični in silvestrski večer zberemo s svojimi najbližjimi in prijatelji, se poveselimo ob domačih dobrotah, poslovimo od starega in nazdravimo novemu ter si zaželimo predvsem zdravja.
Spomnili smo se, da nekateri teh božično novoletnih radosti ne bodo mogli doživeli v krogu svojih. Še posebej tisti, ki jim je skrb za zdravje in bolnike poklic. Prav v teh časih so na težki preizkušnji, ko so zaradi veliko obolelih (Covid-19) že dlje časa preobremenjeni, a kljub temu požrtvovalno in z dobro voljo (po)skrbijo za vse, ki so potrebni tudi najbolj zahtevne oskrbe. V skrbi za dobro in zdravje ljudi so svoje potrebe, prosti čas, lastno zdravje in tudi preživljanje praznikov v družbi najdražjih postavili na drugo mesto. Zdelo se nam je prav, da se nanje spomnimo in jim v znak spoštovanja in zahvale po svojih močeh polepšamo praznični čas, ki ga bodo preživeli na delovnem mestu. Zaposlene na Kliniki za infekcijske bolezni, kateri predstavljajo prvo bojno vrsto v boju proti bolezni, bi tako na predbožični večer razveseli s prazničnim pecivom.
Akcija je stekla, člani UO PGD Podsmreka so s prijaznim povabilom gasilke, gasilce ter podporne članice in člane, ki so spretni v kuhinji, prosili za pomoč pri izvedbi – peki prazničnega peciva. Odziv je bil neverjeten in nepričakovan. V sredo, 22. 12. proti večeru je dvorana gasilskega doma PDG Podsmreka vedno bolj dišala po raznovrstnem prazničnem pecivu, ki so ga prinašale pridne gospodinje. Dobrote smo razdelili in zapakirali v za to namenjene škatle ter jih opremil z nalepko z lepimi željami. Pridne roke so tako z ljubeznijo spekle in zapakirale veliko količino domačih piškotov, različnih rezin, rulad, tudi potic ni manjkalo. Vse dobrote smo v četrtek, 23.12. v popoldanskem času, po predhodnem dogovoru z eno od tam zaposlenih zdravnic, z gasilskim kombijem dostavili na Kliniko za infekcijske bolezni.
Glede na informacije zaposlenih na Kliniki za infekcijske bolezni je bilo sladkih dobrot dovolj, da so jih razdelili na vse oddelke klinike in so jih bili tako deležni vsi zaposleni. Odzivi, zadovoljstvo in zahvale zdravstvenih delavcev Klinike za infekcijske bolezni so bili največje plačilo za trud pri izvedbi akcije, ki je razveselila mnoge, tako tiste, ki so jo izvedli, kot tiste, ki jim je bila namenjena.
Na tem mestu bi se v imenu UO PGD Podsmreka zahvalili vsem, ki so kakorkoli prispevali k realizaciji ideje, predvsem vsem »cukerpekarcam in cukerpekarjem« in tako zdravstvenim delavcem Klinike za infekcijske bolezni posladkali in polepšali praznike. Ponosni smo na vas!


Za UO PGD Podsmreka Alenka Oven, foto: Zala Seliškar

Oglejte si tudi