Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

60 let Gasilske zveze Vrhnika

Bistra pri Vrhniki, 5. junij – Leta 1955, natančneje 12. junija tega leta, je bila ustanovljena Gasilska zveza Vrhnika, ki danes združuje 16 prostovoljnih gasilskih društev iz občin Vrhnika, Borovnica in Log – Dragomer. V zvezi so se odločili, da bodo jubilej obeležili na poseben način – z razstavo stare tehnike v Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri. Vsako društvo je postavilo na ogled tisto najbolj žlahtno kar premore v smislu tehnične zgodovine, večinoma iz časov, ko so se postavljali temelji gasilstva na vrhniškem koncu.
Na odprtju razstave so zbrane nagovorili predsednik Gasilske zveze Vrhnika Vinko Keršmanc, direktorica TMS Natalija Polenec, vrhniški župan Stojan Jakin, podžupan Občine Log – Dragomer Simon Strgar ter Janez Bregant iz poveljstva Gasilske zveze Slovenije. Govorniki so se strinjali, da gasilci že od nekdaj igrajo neprecenljivo moč v sistemu zaščite in reševanja ter da razstavljena gasilska tehnika zgovorno priča o njihovem napredku na področju požarne preventive.
Razstavo si lahko v tehniškem muzeju ogledate do sredine septembra (vsako nedeljo je zagotovljeno vodstvo po razstavi), ko bo v Cankarjevem domu sklepna prireditev ob jubileju gasilske zveze.

Več o dogodku v prihajajoči številki Našega časopisa. (GT, foto: GT)

Oglejte si tudi