Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
9°C
4°C
Oceni objavo

TURIZEM IN PROSTI ČAS

Da turizem res združuje in povezuje, je 21 občin s celjskega  znova pokazalo na skupnem razstavnem prostoru destinacije Dežela celjska na letošnjem sejmu Turizem in prosti čas, ki se je letos predstavil pod sloganom: Oddahnite si! Tu smo: Alpe-Adria in Salon plovil.

Na največjem turističnem dogodku v Sloveniji, ki se je odvijal od 26. do 29. januarja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, so turistično ponudbo destinacije Dežela celjska predstavili vsak dan z različnim in pestrim programom. Sejemski nastop je del triletnega projekta  Regionalna destinacijska organizacija Dežela celjska, katerega nosilec je Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje. Upravičene aktivnosti sofinancirane s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj in Ministerstva za gospodarstvo so tudi sejemski nastopi doma in v tujini, zato se je projektna skupina odločila za skupno destinacijsko udeležbo na omenjenem sejmu.

Subregija Spodnjesavinjsko se je s svojo turistično ponudbo na sejmu  predstavila v petek, 27. januarja. Na razstavnem prostoru je bilo moč spoznali pomen hmeljarstva za Spodnjo savinjsko dolino, nazdraviti  s pivom, poskusiti je bilo možno hmeljevo žganje Etnološkega društva Hmeljarska vas ter dobrote Društva kmečkih žena Ponikva in  ribje namaze Turistične kmetije Cokan – ribnik Steska,  domačo hrano Turistične kmetije Weiss iz Tabora in Gostišča s prenočišči Močnikov mlin ter kulinarike Podpečan. Predstavila se je tudi hmeljarska princesa Zala Povše, malteški vitez z gradu Komenda Stanko Novak in grajska gostilnica Malteza. Jamo Pekel in Rimsko nekropolo je predstavilo Turistično društvo Šempeter, ostalo turistično ponudbo Spodnje savinjske doline pa so predstavljali ZKŠT Žalec, Polzela in Vransko, Kamp dolina Prebold, Kamp Park ter Hotel Žalec.

T. Tavčar

Oglejte si tudi