Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

ZBOR ČLANOV DRUŠTVA ŠOLA ZDRAVJA TUDI LETOS NA DALJAVO

Društvo Šola zdravja (DŠZ) se je tudi letos prilagodilo negotovosti časa in zaradi protikoronskih ukrepov svoj že 12. redni zbor članov izpeljalo v obliki delnih zborov po skupinah, tako kot lani. V preteklih letih je letni zbor članov društvo prirejalo meseca marca v veliki Športni dvorani v Domžalah. Praviloma je bil odziv udeležencev velik, osrednjega letnega dogodka se je namreč udeleževalo okoli 1500 članov iz različnih slovenskih krajev, saj skupine Šole zdravja delujejo po vseh slovenskih regijah.

Tokrat so vodje skupin konec maja prejele celotno gradivo in navodila za izvedbo delnega zbora članov po skupinah, zapisnike pa je večina vrnila do konca junija. Iz društva so sporočili, da je izpolnjene zapisnike delnih zborov v roku vrnilo 165 skupin od skupno 233.  Zborov se je udeležilo 2416 članov (od skupno 4577). Poudarili so tudi, da so z velikim odzivom članov izjemno zadovoljni, za kar se jim ob tej priložnosti tudi javno zahvaljujejo. To je velika spodbuda za vse tiste, ki se vsakodnevno trudijo, da bi društvo delovalo neovirano, še posebej v teh negotovih časih, ko si vsi prizadevamo, da bi se nastali situaciji prilagajali primerno in odgovorno.

Vsi sklepi so bili sprejeti, med drugim tudi program dela in finančni načrt za leto 2021 ter program dela za leto 2022. V upravni odbor Društva Šola zdravja sta bili za mandatno obdobje 2021–2024 izvoljeni dve nadomestni članici, Silvica Erlih iz Ljubljane in Mirjam Trnkoczy Likovnik iz Pirana, ki ju je zbor članov enoglasno potrdil. Septembra se bosta pridružili lani izvoljenemu članstvu upravnega odbora DŠZ, ki ga poleg predsednice društva Zdenke Katkič in podpredsednice društva Bernardke Krnc sestavljajo še naslednji člani UO: prof. dr. Feri Habe (Domžale), Helena Španovič (Krško), Marija Gabron (Ptuj), Martina Erman (Kamnik), Alojzija Glavač (Novo mesto) in Matjaž Marinček (Zagradec).

Skupinam Društva Šola zdravja se lahko pridružite kadar koli in kjer koli, saj jih boste v njihovih prepoznavnih in opaznih oranžnih majicah srečali na različnih koncih Slovenije. Vadijo zunaj, na svežem zraku, na varni razdalji in ne uporabljajo nobenih pripomočkov. V času epidemije se hitro prilagodijo in redno jutranjo vadbo organizirajo preko aplikacije Zoom. Za vse tiste, ki dostopa do interneta nimajo, pa omogočijo spremljanje vadbe »1000 gibov« preko malih ekranov. V času epidemije so namreč naredili velik korak naprej, saj so združili moči z lokalnimi televizijami in s filmom Društva Šola zdravja »Metoda 1000 gibov« motivirali veliko število prebivalcev, da začnejo vsakodnevno skrbeti za svoje zdravje.  Društvo Šola zdravja se lahko pohvali s primerom dobre preventivne prakse, pri čemer ga že šesto leto podpira tudi Ministrstvo za zdravje, ki je prepoznalo njihovo poslanstvo – skrb za ohranjanje in izboljševanje zdravja prebivalcev.

 

                                                                                                                                                                 Neda Galijaš

Oglejte si tudi