Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
NED.
13°C
0°C
Oceni objavo

SMUČARSKI SKOKI V TANI

ŠD TANA Briše pri Vranskem je v nedeljo, 27. januarja 2013, izvedla tekmovanje v smučarskih skokih na 25 m skakalnici na Brišah pri Vranskem. Lepega, a mrzlega sončnega popoldneva se je zbralo 26 skakalcev iz različnih slovenskih krajev. Tekmovanje je potekalo v štirih kategorijah:
  • dečki do 15 let
  • člani od 16 do 25 let
  • člani od 26 do 40 let
  • veterani nad 41 let

Tekmovanje si je ogledalo preko 400 gledalcev, ki so prišli iz bližnje in daljne okolice. Veliko je bilo tudi družin z otroki, ki so si popoldne popestrili z zimskimi radostmi na snegu.

Same izvedbe tekmovanja so se pričele že štirinajst dni prej, vendar smo morali prvotni termin tekmovanja prestaviti zaradi odjuge. Z deli na skakalnici smo pričeli v sredo, štiri dni pred tekmovanjem. Dela so pospešeno potekala na celotni trasi skakalnice, saj je bilo potrebno zagotoviti zadostno količino snega. V tem času je na skakalnici delalo od 10 do 15 ljudi, na progo pa je bilo pripeljano okrog 50 kubičnih metrov snega, ki smo ga pobirali z bližnjih travnikov, dvorišč in streh. Zaradi ugodnih vremenskih razmer nam je uspelo skakalnico pripraviti odlično, tekmovalci in gledalci pa so bili zadovoljni s prireditvijo.

Organizatorji se lepo zahvaljujemo vsem, ki so nam pomagali pri pripravi skakalnice in ostalega terena. Posebna zahvala tudi vsem sponzorjem, ki so nam materialno in finančno pomagali pri izvedbi tekmovanja. Hvala tudi vsem, ki ste si vzeli čas in nas prišli pogledat.

Vinko Šoštar

 

V nedeljo, 27. 1. 2013, je v Tani na Brišah potekalo tekmovanje v smučarskih skokih na skakalnici, ki v dolžino meri kar 25 m. Da je potekalo tekmovanje brez zapletov, je poskrbelo Športno društvo Tana Briše. Na Tani je bilo hladno, vendar gledalcev vseeno ni manjkalo. Polni pričakovanja so večinoma prišli na prizorišče dogajanja kar peš. Tako se je zbralo okoli 400 navijačev vseh starosti, na skakalnico pa se je pogumno odpravilo kar 26 skakalcev. Poleg domačinov iz občine Vransko in iz ŠD TANA so prihajali tekmovalci iz Ojstriške vasi pri Taboru, Motnika, Velenja, Zabukovice, Doba pri Domžalah, Kaplje vasi pri Preboldu, Grajske vasi, iz Laz v Tuhinjski dolini, Marije Reke, Gotovelj in Galicije. Tekmovali so v štirih kategorijah. Prva je bila kategorija starejših dečkov, sledila ji je kategorija mlajših članov, članov in na koncu še kategorija veteranov. Vse skupaj se je pričelo ob 14. uri, ko sta skakalnico odprla Sara Hrastovec s slovensko zastavo in Jernej Lesjak z evropsko. Tako so tekmovalci najprej poskusno skočili. Temu so sledile še tri serije skokov. Najdaljši skok tega dne je meril 23 m, ki jih je doskočil Robi Urankar. Vsi drugi skoki so bili zelo blizu tega rezultata. Večina skokov je bilo dolgih okrog 20 m. Ob koncu zanimivih treh serij skokov smo nestrpno čakali na razglasitev rezultatov. Vsi tekmovalci so dobili spominsko priznanje in nagrado, najboljši trije v kategorijah pa poleg priznanja in nagrade še pokal in medaljo. Pri starejših dečkih se je najbolje odrezal Dejan Cigler iz Kaplje vasi, Jani Cencelj iz Doba pri Domžalah pa je premagal vse mlajše člane. Damjan Lemež ali Kača, kot si je izbral vzdevek v drugi seriji skokov, iz Črnove – Velenja je bil zmagovalec članov. Pri veteranih pa je najdlje poletel Robi Urankar iz Laz. Čestitke vsem zmagovalcem, prav tako pa tudi vsem ostalim, ki ste imeli pogum in voljo za skok na tej skakalnici, saj brez vas ne bi mogli izpeljati tako zanimive tekme. Po končani podelitvi je sledilo nadaljevanje veselja na snegu. Upamo, da se ponovno vidimo prihodnje leto - nikjer drugje kot na Tani na Brišah.

 

 

Sara Hrastovec

Oglejte si tudi