Logo MojaObčina.si

Vransko

DANES
25°C
12°C
JUTRI
27°C
11°C
Deli
2603

Savinjska dolina znova zaživela v ritmu otroškega nogometa – Nogometni avtobus 2019

Smeh, veselje, druženje, zabava, nova prijateljstva. In stalna spremljevalka  nogometna žoga. To so osnovni elementi tradicionalnega Nogometnega avtobusa, otroškega nogometnega kampa, ki združi otroke iz osnovnih šol Savinjske doline. Tudi letos se je na kampu zbralo lepo število otrok, natančneje 78, za katere je skrbelo 7 trenerjev: Marjan, Tomi, Jure, Peter, Jaka, Martin, Jernej; ter pomočniki: Jaka, Vid, Jure in Marija. Tako veliko število otrok je dokaz, da Nogometni avtobus že 11 let skrbi za to, da otroci v počitnice vstopijo nasmejani, polni svežih nogometnih znanj in ustvarjenih novih prijateljstev. 


Kako poteka dan na Nogometnem avtobusu? Zjutraj avtobus pobere otroke po Spodnji Savinjski dolini (na Vranskem, v Taboru, Braslovčah, Trnavi in Gomilskem) ter jih pripelje v Prebold, kjer imajo otroci sijajne pogoje za užitek v nogometnem kampu. Poleg šole, kjer kuharice nadebudnim nogometašem vedno znova pripravijo odlično kosilo, so v bližini nogometno igrišče, gaj za sprostitev, predavanja ter seveda bazen, kjer se otroci med treningi osvežijo. Treningi potekajo dvakrat dnevno, jutranji je namenjen piljenju nogometnih veščin na šestih postajah, na katerih trenerji dajejo poudarek privajanju na žogo, igri v prostoru, sodelovanju v igri, strelu na gol, koordinaciji … Na popoldanskem treningu pa je v ospredju igra. Nekaj treningov so otroci opravili tudi na Gomilskem, kjer so nogometaši dobili občutek, kakšni so treningi na pravem, velikem nogometnem igrišču.

 
Z nami pa je bila tri dni tudi, kot pomočnica, državna reprezentantka U 17 Nina Kajzba. Kot je to že v navadi, smo kamp zaključili z nogometnim turnirjem in piknikom s starši, ki so nam znova zaupali svoje otroke. Verjamemo, da jih tudi letos nismo razočarali.

                                                                                                         

Jaka Kozmelj

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi