Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Nogometno uspešna jesen

Za igralci nogometa je jesenski del tekmovanja v ligah MNZ Celje. V sezoni 2022/2023 imamo v Nogometnem klubu Vransko prijavljenih 7 ekip, ki zastopajo vranski oziroma savinjski nogomet. Ekipe U9, U11 in U13 tekmujejo pod imenom NK Vransko. V tem starostnem obdobju se treningi izvajajo po programu Nogometne zveze Slovenije, v ospredju pa ostaja kakovosten razvoj otrok, rezultat je za nas pri mlajših selekcijah drugotnega pomena.

Selekcija U9 je v tem delu odigrala 6 turnirjev. Namen tekmovanj je, da otroci uživajo v igranju nogometa in se veselijo vsakega doseženega gola, ne glede na to, koliko žog je pristalo v njihovi mreži. Ekipa U11 šteje kar 18 aktivnih igralcev, ki se že seznanjajo z večjim prostorom na igrišču in spoznavajo določene zakonitosti nogometa. Igralci pridno obiskujejo vse aktivnosti, zato smo jih lahko nagradili še z zimsko ligo v Laškem, na igrišču z umetno travo. Tukaj se želimo zahvaliti  staršem, ki s prevozi omogočajo, da imajo fantje in dekleta stik z zunanjim nogometom tudi pozimi. Ekipa pa je dobila tudi povabilo na prav poseben turnir, ki se je 12. in 13. novembra odvijal v Kopru. V konkurenci 24 ekip so izvrstno zastopali naš klub, na kar smo resnično  ponosni. Ekipa U13 je v tej sezoni naša najmočnejša ekipa. Treninge obiskuje kar 22 fantov. Čeprav rezultat pri tej kategoriji  ni bistvenega pomena, se vseeno lahko pohvalimo, da je ekipa dobila prav vseh 8 tekem v prvem delu sezone.

Vse starejše ekipe (U15, U17 in U19) tekmujejo pod imenom Združena Savinjska. Selekcija U15B oz. U14 nastopa v 2. ligi starejših dečkov, kjer je prijavljenih kar 11 ekip. V jesenskem delu so odigrali 10 prvenstvenih tekem in trenutno  zasedajo 4. mesto. Zanje je to šele prvo leto na velikem nogometnem igrišču, zato smo prepričani, da se bo iz njih razvila odlična generacija nogometašev. Ekipa U15A nastopa v 1. ligi starejših dečkov. Ti fantje so že v lanskem letu nastopali v tej ligi, kjer so prikazovali dobre predstave, a jim rezultat ni bil naklonjen. V tej sezoni pa se je dobri igri pridružil tudi rezultatski uspeh. Trenutno so uvrščeni na izvrstnem 2. mestu. V ekipi U17 je združenih največ igralcev iz različnih klubov, tako da je letošnja sezona zanje spoznavna. Pokazali so visoko kakovost, s katero bodo v medobčinski kadetski ligi prezimili na 3. mestu. Naš glavni cilj je, da se v drugem delu sezone še bolj povežejo kot tim, saj kažejo velik potencial za nastop na državni ravni. Najstarejša selekcija pa so fantje U19. Generacija, ki je bila naš prvi povezovalni člen v zgodbi sodelovanja med ND Polzela in NK Vransko ter temelj, na katerem se gradi nova zgodba spodnjesavinjskega nogometa. V konkurenci 8 ekip so po prvem delu sezone jesenski prvaki. To nam daje potrditev, da je bila odločitev o sodelovanju pravilna.

Pri ekipah U17 in U19 so se nam v začetku sezone pridružili tudi igralci, ki so prej igrali pri NK Žalec. Tako nam je uspelo združiti klube celotne Spodnje Savinjske doline, kar pomeni, da smo po številu igralcev postali konkurenčni vsem največjim nogometnim klubom v regiji. Potreben je le še čas, ki bo pokazal, kaj bo to sodelovanje prineslo v prihodnosti. Trenutno nam kaže odlično in verjamemo, da se za nogomet na Vranskem ni potrebno več bati. Naš pomemben cilj je doma zadržati čim več igralcev in jim omogočiti vse potrebne pogoje za kakovosten razvoj in napredek.  

 

NK Vransko

Oglejte si tudi